Kompanija „Coca-Cola“ veliasi į naują skandalą

Kompanija „Coca-Cola“ bei su antsvoriu kovojančios organizacijos racionaliai mąstant negali turėti nieko bendro. Vis dėlto pinigai keičia viską. Spėjama, kad “Coca-Cola“ sumokėjo 550 tūkst. JAV dolerių (apie 500 tūkst. eurų) buvusios „Global Energy Balance Network“ direktoriui Jamesui Hillui. Ši organizacija propaguodavo visuomenės nutukimo prevenciją, skelbia „Time“.

„Coca Cola“ kompanija bei su viršsvoriu kovojančios organizacijos racionaliai mąstant negali turėti nieko bendro.<br>„Reuters“/ „Scanpix“ nuotr.
„Coca Cola“ kompanija bei su viršsvoriu kovojančios organizacijos racionaliai mąstant negali turėti nieko bendro.<br>„Reuters“/ „Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2016-01-01 13:00, atnaujinta 2017-06-12 04:07

Organizacija uždaryta po to, kai prieš tai buvo atskleista, jog „Coca-Cola“ milijonu JAV dolerių (915 tūkst. eurų) prisidėjo prie jos įkūrimo.

J.Hillas šiuo metu dirba Kolorado universitete. Ten jis direktoriauja Anschutzo sveikatos apsaugos bei gerovės centrui, kuriame studijuoja universiteto medicinos studentai ir užtikrinama studentų sveikatos apsauga.

Šiam centrui „Coca-Cola“ yra paaukojusi milijoną JAV dolerių (915 tūkst. eurų).

Vienas centro atstovų Richardas Traystmanas neneigia, kad „Coca-Cola“ svariai prisideda prie medicinos komplekso gerovės. Vis dėlto jis nesutinka, kad kompanija kišasi į vidinius centro reikalus.

J.Hillo elektroniniai laiškai sako ką kita.

„Nemanau, kad teisinga, jog „Coca-Cola“ dažnai naudojama kaip atpirkimo ožys kovose su nutukimu. Aš noriu, kad žmonės nebemanytų, kad jūs esate pagrindinė jų problema“,  - viename savo elektroninių laiškų teigė J.Hillas.

Tame pačiame laiške taip pat prašoma kompanijos materialinės paramos centrui ir priimti į darbą jo sūnų.

Pati „Coca-Cola“ teigia, jog ji tiesiog vertina savo produktų svarbą žmonių nutukimo procese ir siekia daugiau sužinoti apie savo produktus iš profesionaliausių visuomeninės sveikatos apsaugos sistemos atstovų.

Tačiau Kolorado valstijos vietinės valdžios institucijos pažymi, kad korporacijoms, tokioms kaip „Coca-Cola“, draudžiama finansuoti visuomenines įstaigas. Tai daryti draudžia valstijos įstatymai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.