„BaltCap“: esame įmonių „našlaičių“ supirkėjai

Baltijos šalių privataus ir rizikos

„BaltCap“ vadovaujantis partneris Simonas Gustainis<br>J.Stacevičiaus nuotr.
„BaltCap“ vadovaujantis partneris Simonas Gustainis<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 4, 2016, 8:19 AM, atnaujinta Jun 12, 2017, 12:00 AM

„BaltCap“ investavimo filosofija pagrįsta vadinamąja įmonių „našlaičių“ koncepcija, išvestine angliško termino „corporate orphan“ forma. „Corporate orphan“ apibrėžiama kaip antrinė įmonė ar padalinys, kurios strateginė reikšmė smarkiai sumažėja keičiantis organizacijos plėtros tikslams. Tai taip pat gali būti ir bendrovė, kuri nedera prie organizacijos struktūros įmonėms jungiantis“, – sakė S.Gustainis. Pasak jo, „BaltCap“ neperka stichiškai ir visuomet ieško galimybių papildyti tokį aktyvą geografiškai ar funkciškai.

„BaltCap Private Equity Fund II“ fondas yra pritraukęs Baltijos inovacijų fondo (BIF) finansinę injekciją ir investuoja į inovatyvius verslus Baltijos šalyse. Pernai fondas įsigijo Estijos atliekų tvarkymo įmonę „Eesti Keskkonnateenused“, nekilnojamojo turto Baltijos šalyse administravimo bendrovę „BPT Real Estate“ ir finansinių procesų automatizavimo sprendimų teikėją Baltijos šalyse „Opus Capita“, o užpernai investavo į Lietuvos atliekų tvarkymo bendrovę „Ecoservice“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.