Europa naujuosius pradeda sunkiai – brangsta nafta ir auksas

Investuotojus rimtai

Nerimas dėl situacijos Artimuosiuose Rytuose poveikio turėjo įtakos ir aukso kainai.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Nerimas dėl situacijos Artimuosiuose Rytuose poveikio turėjo įtakos ir aukso kainai.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 4, 2016, 12:43 PM, atnaujinta Jun 11, 2017, 11:15 PM

Paskui Azijos regiono krytį smuko ir pagrindiniai Europos akcijų indeksai: FTSE 100 sumenko 2 proc., Vokietijos DAX – 3,3 proc., o Prancūzijos CAC – 2,1 proc.

Pablogėję Irano ir Saudo Arabijos tarpusavio santykiai sukėlė nerimą dėl galinčio sutrikti naftos tiekimo. Tokios nuotaikos privertė „Brent“ naftos kainas kilstelėti daugiau kaip 3 proc. – iki 35,5 JAV dolerio, o JAV išgaunama žaliavinė nafta pabrango daugiau kaip 2 proc. – iki 37,81 JAV dolerio.

„Sveiki atvykę į 2016-uosius; jau buvome linkę manyti, kad situacija rinkose grįžo į 2015-ųjų rugpjūčio laikotarpį, kai Kinijos (statistika) jau buvo pradedanti kelti gana ankstyvų problemų Naujiesiems“, – teigia „Spreadex“ analitikas Connoras Campbellas.

Savo ruožtu, IG rinkos analitikas Alastairas McCaigas pabrėžia: „Bet kuris prekybą pristabdęs (investuotojas) tikėjosi ramios ir tylios 2016-ųjų pradžios, tačiau buvo šiurkščiai nustebintas to, kaip chaosas Azijoje paveikė Europos rinkas“.

Beje, nerimas dėl situacijos Artimuosiuose Rytuose poveikio turėjo įtakos ir aukso kainai, pirmadienį pakilusiai daugiau kaip 1 proc. – iki 1070,20 JAV dolerio už Trojos unciją. Tiesa, pernai iš viso tauriojo metalo kaina prarado 10 proc. savo vertės.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.