Saviečių degalinės savininkas: dėl tragedijos manęs nekaltinkit

Degalinės savininkas Sigitas Savickas nemano, kad dalis kaltės dėl to, kas įvyko Saviečių kaime, tenka ir jam. Vietiniai gyventojai pasakojo, kad vaikus į šulinį įmetęs Aurelijus B. alkoholinius gėrimus pirkdavo šioje degalinėje Kėdainių rajone.

Šioje degalinėje šalia Saviečių kaimo alkoholį pirkdavo ir vaikus pražudęs Aurelijus B.<br>P.Mantauto nuotr.
Šioje degalinėje šalia Saviečių kaimo alkoholį pirkdavo ir vaikus pražudęs Aurelijus B.<br>P.Mantauto nuotr.
Šioje degalinėje šalia Saviečių kaimo alkoholį pirkdavo ir vaikus pražudęs Aurelijus B.
Šioje degalinėje šalia Saviečių kaimo alkoholį pirkdavo ir vaikus pražudęs Aurelijus B.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Jan 4, 2016, 12:57 PM, atnaujinta Jun 11, 2017, 10:59 PM

Nepaisant to, verslininkas draudimą prekiauti alkoholiu degalinėse vis tiek vadina nesąmone.

„Tai stambių prekybos tinklų sumanymas, kuris buvo „pramuštas“ per partijas. Tokiu draudimu jie atima kąsnį iš mūsų“, – piktai su lrytas.lt kalbėjo verslininkas.

Alkoholinius gėrimus vietos gyventojams pardavinėjęs verslininkas mano, kad valdžia su alkoholizmu kovą pradeda „ne nuo ten“.

„Reikia pradėti nuo švietimo, kontrolės, o dabar ėmė ir uždraudė. Ne mus reikia kaltinti, kad kaime įvyko tragedija“,- sakė S.Savickas.

Į netoli kelio esančią degalinę vietiniai pėdindavo puskilometrį, nes čia alkoholio buvo galima nusipirkti iki 22 valandos. Tiesa, parduotuvė yra ir kaime, bet ji veikia trumpiau. Svaigalų į degalinę ateidavo ir Aurelijus B.

Kai kurie vietiniai gyventojai alkoholinius gėrimus čia pat ir suvartodavo, tačiau verslininkas tikina, kad Saviečių gyventojai čia pirkdavo rečiau, nei užsukantys automobilių vairuotojai.

„Vietiniai čia pirkdavo alaus ir degtinės“, – sakė S.Savickas. Bet nuo sausio 1-osios iš degalinės dingo visi alkoholiniai gėrimai, nes įsigaliojo draudimas juo prekiauti degalinėse.

Pirminiais duomenimis, šaltakraujiškai savo vaikus šeštadienio naktį nužudęs vyras nusikaltimo metu buvo blaivus.

„Tad prieš tą įvykį jis pas mus alkoholio pirkti jau tikrai negalėjo“, – neabejoja S.Savickas. Pasak jo, vietiniai gyventojai alkoholį galėjo pirkti ne tik degalinėje, bet ir vietos parduotuvėje, dar kur nors.

Versininkas mano, kad po draudimo įsigaliojimo kaime gali padaugėti „taškų“, kur galima bus įsigyti alkoholio nelegaliai.

„Jei žmogus nori gerti, tai vis tiek ras, kur įsigyti. Dėl to kaltinti degalinės tikrai nereikia“, – kalbėjo verslininkas.

Alkoholinių gėrimų prekyba Saviečių degalinėje sudarė maždaug penkis procentus visos prekybos, o kur dar užkandžiai, traškučiai.

„Dabar nepirks ne tik alkoholio, bet ir traškučių“, – apgailestavo jis. Verslininkas teigė nepamenantis vaikus nuskandinusio Aurelijaus B., nes į degalinę per dieną užsuka pusvalandžiui. Prekybos taškų jis turi ir daugiau.

Draudimas prekiauti alkoholiu degalinėse įsigaliojo šių metų sausio 1 dieną.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.