Estijoje nelygybė didesnė nei Lietuvoje

Estija ir vėl aplenkė Lietuvą, bet šįkart dėl to galima tik džiaugtis. „Eurostat“ duomenimis, Estijoje moterys uždirba beveik 30 procentų mažiau nei vyrai. Šis rezultatas yra blogiausias visoje Europos Sąjungoje.

Estijoje moterys uždirba 30 procentų mažiau nei vyrai.<br>123rf nuotr.
Estijoje moterys uždirba 30 procentų mažiau nei vyrai.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 5, 2016, 2:53 PM, atnaujinta Jun 11, 2017, 9:07 PM

Pasaulio ekonomikos forumas, apibendrindamas ES rezultatus, pastebi, jog nors nė viena šalis ir nesugebėjo panaikinti nelygybės tarp atlyginimų, padėtis kontinente yra kur kas geresnė nei kitose pasaulio vietose. Bendras ES šalių nelygybės vidurkis – 16,4 procento.

Lietuvos statistika yra geresnė nei bendras ES vidurkis. Jei tikėti statistika, mūsų šalyje moterys uždirba apie 13 procentų mažiau nei vyrai. Pagal statistiką, Lietuva rikiuojasi 10-oje sąrašo vietoje ir už nugaros palieka tokias šalis kaip Švedija, Danija, Suomija, Didžioji Britanija ar Vokietija. Pastaroji netgi patenka į blogiausiųjų šalių penketuką pagal atlyginimų skirtumus tarp lyčių (21,6 proc.).

Geriausią rezultatą pademonstravo Slovėnija – šioje šalyje atlyginimų skirtumas siekia 3,2 procento, antroje bei trečioje vietoje rikiuojasi Malta (5,1 proc.) bei Lenkija (6,4 proc.).

Į sąrašą neįtraukta Graikija dėl per mažo prieinamų duomenų skaičiaus.

Parengė Eimantas Mikšys

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.