Kompanijai „Coca-Cola“ teko teisintis dėl Krymo

Gėrimų gamybos koncernui „Coca-Cola“ sunkiai pavyksta laviruoti tarp Rusijos ir Ukrainos nuotaikų. Jai teko aiškintis, kodėl Krymą kompanija laiko Rusijos sudėtine dalimi. Tai paaiškėjo, kai „Coca-Cola“ išplatino šventinį sveikinimą Rusijos gyventojams. Sveikinime pavaizduota Rusija, o jos sudėtyje – ir okupuotas Krymas, rašo kommersant.ru

Dėl šio „Coca-Cola“ sveikinimo Rusijoje ir Ukrainoje kilo didelis nepasitenkinimas.
Dėl šio „Coca-Cola“ sveikinimo Rusijoje ir Ukrainoje kilo didelis nepasitenkinimas.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 6, 2016, 8:55 AM, atnaujinta Jun 11, 2017, 7:59 PM

Gėrimų gamintojai teisinasi,kad jie tokio užsakymo nepateikė, o tai savavališkai padarė Maskvoje samdyta reklamos bendrovė.

Beje, dar prieš tai, gruodžio 30 dieną, „Coca-Cola“ išplatino sveikinimą su Rusijos žemėlapiu, kuriame nebuvo ne tik Krymo, bet ir Kaliningrado bei Kurilų salų.

Dėl to pasipiktino Rusijos gyventojai. Todėl netrukus žemėlapis buvo pakoreguotas, ir sveikinime jau atsirado ir Krymo kontūrai. O tai tada sukėlė Ukrainos gyventojų nepasitenkinimą.

Socialiniuose tinkluose „Coca-Cola“ paskelbė atsiprašanti dėl to ir galiausiai sveikinimą su žemėlapiu visai ištrynė.

„Coca-Cola“ komanda Rusijoje naudojo stilizuotą Rusijos žemėlapį kaip šventinės kampanijos detalę. Agentūra, kuri sukūrė tą žemėlapį, vėliau padarė pakeitimus be mūsų leidimo ir žinios“, – skelbiama kompanijos komentare. Pasaulinė korporacija taip pat pabrėžė, kad negina jokių politinių pozicijų. „Coca-Cola“ atsiprašė dėl prieštaringai vertinamo žemėlapio, kuris greitai buvo pašalintas iš socialinių tinklų paskyrų.

Beje, stilizuotame žemėlapyje pavaizduotas ne tik Krymas, bet ir Kurilų salos, dėl kurių dalies vyksta ginčas tarp Rusijos ir Japonijos.

Stilizuotu Rusijos žemėlapiu labiausiai piktinosi Ukrainos gyventojai. Ukrainos socialiniuose tinkluose pasipylė raginimai boikotuoti „Coca-Cola“ produkciją.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.