Arūnas Šikšta – „Vilniaus viešojo transporto“ valdyboje

Bendrovės „Vilniaus viešasis transportas“ stebėtojų taryba ketvirtadienį išrinko penkis valdybos narius. Nuo šiol sostinės viešojo transporto strategines kryptis formuos Arūnas Šikšta, Darius Indriūnas, Gintaras Maželis, Linas Karlavičius ir Arvydas Darulis.

A.Šikšta – „Vilniaus vandenų“ valdyboje.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
A.Šikšta – „Vilniaus vandenų“ valdyboje.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 7, 2016, 2:29 PM, atnaujinta Jun 11, 2017, 5:17 PM

„Vilniaus viešasis transportas“ skelbia, kad stebėtojų taryba pasirinko plataus strateginio mąstymo, vadybinius gebėjimus turinčius aukšto lygio vadovus, stiprius ne tik vadybos, bet ir finansų srityse.

„Tai buvo itin svarbu įmonei, kuriai formuojami tokie uždaviniai, kaip paveldėtų ilgamečių įmonės skolų suvaldymas, viešojo transporto parko atnaujinimas ir kt.“, – skelbiama pranešime.

Pranešama, kad į valdybos narius išrinktas buvęs Vilniaus miesto savivaldybės narys Arūnas Šikšta yra sukaupęs didelę vadovavimo patirtį Lietuvos ir užsienio verslo įmonėse. Dirbdamas „Teo LT“ generaliniu direktoriumi, A. Šikšta buvo išrinktas geriausiu metų vadovu.

Ekonominės informatikos išsilavinimą turintis Gintaras Maželis nuo 2013 metų yra Akcinės Bendrovės „Linas Agro Group“, kuri Lietuvoje ir užsienyje valdo 34 žemės ūkio ir maisto pramonės įmones, veiklos direktorius.

Valdybos nariu šiandien tapęs strategas Darius Indriūnas yra buvęs Ūkio ministro, mero patarėjas, šiuo metu – UAB „Finvista“ audito ir buhalterinių paslaugų įmonės direktorius ir partneris.

Į valdybą išrinktas inžinieriaus-ekonomisto išsilavinimą turintis transporto, investicijų valdymo specialistas Linas Karlavičius pastaruosius keturiolika metų vadovauja UAB Moller Auto, kuri yra viena pirmaujančių automobilių pardavimo ir aptarnavimo centrų Vilniuje ir viena didžiausių automobilių verslo struktūrų Lietuvoje.

Valdyboje taip pat dirbs Vilniaus miesto savivaldybės Administracijos direktorės pavaduotojas Arvydas Darulis. Pagal Vilniaus miesto savivaldybės taryboje praėjusią vasarą patvirtintą naująjį įmonių valdymo modelį, siekiama, kad ne mažiau kaip du trečdaliai savivaldybių įmonių valdybų sudarytų nepriklausomi nariai.

Stebėtojų tarybos pirmininkas Šarūnas Skučas pasidžiaugė, kad tarp kandidatų į valdybos narius buvo tiek stiprių, gerai žinomų Lietuvoje vadovų, verslo lyderių, kurie norėjo padėti sostinės viešajam transportui: „Esu įsitikinęs, kad naujoji valdyba suformuluos administracijai tokias strategines kryptis, kurios leis Vilniui turėti patogų greitą ir saugų ekologišką viešąjį transportą, leis išspręsti ilgą laiką besitęsiančias įsiskolinimo problemas.“

Artimiausiu metu naujoji valdyba išsirinks pirmininką, įsigilins į esamą įmonės situaciją, suformuos strateginius uždavinius administracijai, prižiūrės jų vykdymą ir reikalaus iš administracijos pasiekti nustatytus rodiklius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.