Turkiški mandarinai Rusijoje jau traiškomi be gailesčio

Vos spėjo įsigalioti Rusijos prezidento Vladimiro Putino įsakas, draudžiantis vaisių importą iš Turkijos, mandarinai iš šios šalies jau pradėti traiškyti.

Šimtai kilogramų turkiškų mandarinų atsidūrė po vikšriniu traktoriumi.
Šimtai kilogramų turkiškų mandarinų atsidūrė po vikšriniu traktoriumi.
Dokumentuose matyti, kad mandarinai supakuoti sausio 4-ąją, taigi praėjus tik trims dienoms po V.Putino įsakymo įsigaliojimo.
Dokumentuose matyti, kad mandarinai supakuoti sausio 4-ąją, taigi praėjus tik trims dienoms po V.Putino įsakymo įsigaliojimo.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Jan 10, 2016, 12:00 PM, atnaujinta Jun 11, 2017, 12:48 PM

Stavropolio regione šį savaitgalį sutraiškyta 225 kilogramai mandarinų iš Turkijos. Liūdnai pagarsėjusi Rusijos veterinarijos ir fitosanitarijos priežiūros tarnyba „Rosselchoznadzor“ turkiškus mandarinus rado nedideliame Inozemcevo kaime ir iškart paskelbė parodomąją akciją, kaip sulaikomi ir naikinami turkiški mandarinai.

Mandarinai į Rusiją pateko sausio pirmomis dienomis, dokumentuose matyti, kad jie supakuoti sausio 4-ąją, o V.Putino draudimas įsigaliojo sausio 1 dieną. Iš Turkijos uždrausta įvežti ne tik vaisius ir daržoves, bet ir turkišką mėsą, druską.

„Švieži mandarinai, iš viso 225,2 kilogramo, buvo išimti iš prekybos ir sunaikinti mechaniniu būdu naudojant specialią techniką poligone „Argo“, Mineralovodsko rajone“, – skelbiama tarnybos spaudos pranešime.

Vaizdo siužete matyti, kaip vikšrinis traktorius sniegu nuklotame poligone traiško turkiškus mandarinus, o vietos pareigūnas aiškina, kad vykdomas prezidento įsakymas.

Rusijos ir Turkijos santykiai smarkiai pablogėjo po incidento Sirijos ir Turkijos pasienyje, kai buvo numuštas Rusijos karinis lėktuvas. Jau lapkričio 28 dieną V.Putinas pasirašė įsaką, draudžiantį vaisių ir daržovių importą iš Turkijos.

Rusijos muitinės duomenimis, daugiausia iki tol iš Turkijos importuoti pomidorai ir citrusiniai vaisiai, pavyzdžiui, per praėjusių metų 10 mėnesių Rusija importavo 300,5 tūkstančio tonų pomidorų už 288 milijonus JAV dolerių. Citrusinių vaisių importuota 255 tūkstančiai tonų už 172 milijonus JAV dolerių.

Rusijos žiniasklaida vis praneša apie naujas naikinamas vaisių partijas iš ES. Pirmomis sausio dienomis sutraiškytos kriaušės iš Belgijos, kurių importas taip pat draudžiamas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: ar yra galimybių, kad įvyks pilietybės referendumas?