Baltarusija iškelia rankas prieš kainų reguliavimą: duona brangs

Nežinia, kaip į tai sureaguos baltarusiai, tačiau jų šalies valdžia paskelbė nebereguliuosianti kai kurių socialiai svarbių prekių ir paslaugų kainų. Iš sąrašo prekių, kurių kainos būdavo prižiūrimos, išbraukiama duona, mėsa ir pieno produktai. Tai reiškia, kad niekas nebetrukdys prekybininkams didinti šių gaminių kainų.

Baltarusijos vyriausybė nutarė, kad šiuo metu nebėra būtinybės reguliuoti maisto produktų: duonos, mėsos, vištų kiaušinių, pieno produktų, vaikų maisto, konservų – kainų<br>AP nuotr.
Baltarusijos vyriausybė nutarė, kad šiuo metu nebėra būtinybės reguliuoti maisto produktų: duonos, mėsos, vištų kiaušinių, pieno produktų, vaikų maisto, konservų – kainų<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 13, 2016, 10:30 AM, atnaujinta Jun 11, 2017, 6:41 AM

Baltarusijos vyriausybės spaudos pranešime minima, jog šiuo metu nebėra būtinybės reguliuoti maisto produktų: duonos, mėsos, vištų kiaušinių, pieno produktų, vaikų maisto, konservų – kainų. Mat rinkoje – didelis tos pačios grupės produktų skirtingomis kainomis pasirinimas, be to, veikia ir gamintojų konkurencija. Taip pat užsimenama, jog ir toliau administracija vis mažiau kišis į kainų nustatytmą.

Dabar minėtų prekių kainynai bus reguliuojami tik tuo atveju, jei maisto prekių rinkoje stipriai kils kainos.

Tačiau net ir tokiu atveju maisto produktų kainų nebus galima reguliuoti ilgiau nei 90 dienų per metus.

Anksčiau į socialiai jautrių prekių sąrašą, kurių kainų neleidžiama galima reguliuoti ilgiau nie 90 dienų per metus, jau buvo įrašyta šviežia žuvis, sviestas, cukrus, druska, saulėgrąžų ir rapsų aliejus, kvietiniai miltai, avižų dribsniai, makaronai, ryžiai ir grikiai.

Iš reguliuojamų prekių sąrašo išbraukti agurkai, pomidorai, obuoliai. Jame liko tik šviežios bulvės, burokėliai, morkos, svogūnai ir kopūstai, rašo tut.by.

Baltarusiais turės priprasti ir prie to, jog nebebus reguliuojamos ir kai kurių paslaugų kainos. Pavyzdžiui, atsisakyta kontroliuoti profilaktinės ir būtinosios medicininės priežiūros paslaugų kainas.

Tačiau kaip ir anksčiau bus reguliuojamos kai kurių mokamų medicinos paslaugų kainos: stomatologų, diagnostikų, medikų specialistų konsultacijų, medikų patikrų, norint gauti pažymą vairuoti.

Ir toliau bus prižiūrimos kietojo kuro, ritualinių paslaugų kainos.

EP Rinkimai

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: Gruzija atmetė prezidentės veto. Kas toliau?