Mada ir būtinybė augina pieno produktų be laktozės paklausą

Remiantis statistika, Lietuvoje maždaug kas trečias žmogus negali gerti pieno ar valgyti jo produktų, nes jo organizmas netoleruoja laktozės. Tačiau manoma, kad tokių žmonių yra daugiau, mat kai kurie jų neįtaria, kodėl, suvalgius tokių produktų, apima sunkumas.

Neturinčių laktozės produktų paklausa pastaruoju metu ėmė sparčiai didėti, o per paskutiniuosius metus išaugo net trečdaliu.<br>Organizatorių nuotr.
Neturinčių laktozės produktų paklausa pastaruoju metu ėmė sparčiai didėti, o per paskutiniuosius metus išaugo net trečdaliu.<br>Organizatorių nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 13, 2016, 9:40 AM, atnaujinta Jun 11, 2017, 6:57 AM

Atsižvelgdami į pirkėjų poreikius, prekybos tinklai ėmė plėsti produktų, neturinčių laktozės pasiūlą.

Prekybos tinklo „IKI“ gaminių pardavimo duomenys rodo, kad neturinčių laktozės produktų paklausa pastaruoju metu ėmė sparčiai didėti, o per paskutiniuosius metus – išaugo net trečdaliu.

Todėl tokių gaminių asortimentas nuolat plečiamas, ir šiuo metu prekybos tinkluose jų galima rasti įvairių prekių grupėse – nuo geriamo pieno, sviesto, grietinėlės iki jogurto ar sūrio.

Šiuose produktuose laktozės kiekis sumažintas arba jos visai nėra, o kai kurie gaminiai apskritai yra augalinės kilmės, pavyzdžiui, pienas, pagamintas iš sojos, kokosų, migdolų, avižų ar ryžių.

„Neturinčių laktozės pieno produktų ar augalinės kilmės jų pakaitalų pasiūlą stengiamės nuolat didinti. Nes pieno produktai – pirkėjų vieni mėgstamiausių, jie vartojami ne tik vieni, bet ir gaminant daugelį patiekalų.

Todėl, atsižvelgdami į laktozės netoleruojančių pirkėjų poreikius, stengiamės tokių produktų pasiūlyti įvairiose prekių kategorijose. Pavyzdžiui, nuo šiol pas mus galima rasti ir fermentinį sūrį, puikiai tinkantį gaminimui ar grietinėlę be laktozės“, – sakė prekybos tinklo „IKI“ viešųjų ryšių skyriaus vadovė Berta Čaikauskaitė.

Laktozės neturinčius produktus ir jų pakaitalus vartoja ne tik jos netoleruojantys, bet ir besimaitinantys veganiškai. Taip pat, anot medikų, laktozės netoleruojančių žmonių vis daugėja, dažnai tai pasireiškia su amžiumi. Kadangi žmonės nėra linkę kardinaliai keisti savo mitybos įpročių, todėl ieško kuo galėtų pakeisti savo mėgstamus pieno produktus.

Produktai be laktozės ar su sumažintu jos kiekiu nesiskiria nuo kitų pieno produktų nei skoniu, konsistencija, riebumu ar kitais faktoriais. Skonio skirtumų, žinoma, galima pajusti renkantis sojos ar kitus augalinės kilmės pieno pakaitalus. Tačiau neretai juos renkamasi ir dėl šios savybės, pavyzdžiui, sojos ar migdolų pienas dažnai skoniu praturtina ne tik kasdienę kavą, bet ir įvairius patiekalus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.