Vyriausybė: alkoholiui – ne, alkoholio reklamai – taip

Vyriausybė pirmadienį sutarė iki

Naujų ribojimų alkoholio reklamos srityje kol kas nenumatoma siūlyti – bus laukiama, kol Seimas pasisakys dėl jau pateiktų reklamos ribojimo pataisų, kuriomis siūloma uždrausti alaus, sidro išorinę reklamą.<br>123rf nuotr.
Naujų ribojimų alkoholio reklamos srityje kol kas nenumatoma siūlyti – bus laukiama, kol Seimas pasisakys dėl jau pateiktų reklamos ribojimo pataisų, kuriomis siūloma uždrausti alaus, sidro išorinę reklamą.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2016-01-18 12:06, atnaujinta 2017-06-10 21:05

Sveikatos apsaugos ministrė Rimantė Šalaševičiūtė žurnalistams sakė, kad šiemet gali tapti prieinamesnis gydymas nuo alkoholizmo, kalbama apie akcizų didinimą, didesnį prekybos alkoholiu vietų ir laiko ribojimą. Naujų ribojimų alkoholio reklamos srityje kol kas nenumatoma siūlyti – bus laukiama, kol Seimas pasisakys dėl jau pateiktų reklamos ribojimo pataisų, kuriomis siūloma uždrausti alaus, sidro išorinę reklamą.

„Kol kas apie reklamos griežtinimą ar kitus kažkokius klausimus, susijusius su reklama, nediskutavome, Seime iki šiol yra vienintelis projektas, nebaigtas svarstyti (...). Jis jau yra praėjęs Vyriausybę, yra Vyriausybės pritarta, ir aš manau, kad pavasario sesijoje šitas projektas tikrai bus svarstomas“, – sakė ministrė.

Vyriausybei pateiktoje apžvalgoje, kurią rengė Sveikatos apsaugos ministerija ir Narkotikų, tabako ir alkoholio kontrolės departamentas, siūloma „svarstyti klausimą dėl absoliutaus alkoholio reklamos draudimo“, tačiau po pasitarimo apie šį siūlymą departamento vadovė jau kalbėjo atsargiai, pabrėždama, kad svarbu ribojimus įvesti nuosekliai.

„Dėl reklamos ribojimų pasiūlymai jau yra pateikti Seimui – dėl išorinės reklamos ribojimo. Dabar jie laukia savo eilės, kad būtų priimti. Tai jau pirmieji žingsniai, vertinant visas kitas priemones, negalima dirbti tik po vieną priemonę, mes turime matyti kompleksą priemonių, kurias mes turime taikyti. Priėmus vieną priemonę, mes turime žiūrėti, koks yra jos efektyvumas, ir matyti, kokių mums dar trūksta priemonių“, – dėstė Narkotikų, tabako ir alkoholio kontrolės departamento direktorė Inga Juozapavičienė.

Anot Vyriausybės pranešimo spaudai, Ministrų kabineto nariai pritarė R. Šalaševičiūtės nuomonei, kad visuomenės sveikatos interesą reikia pripažinti prioritetiniu, net jei tai tiesiogiai apsunkintų verslo sąlygas ar tariamai ribotų žmogaus teises.

Vyriausybės pasitarime ir prieš savaitę jau buvo kalbama apie alkoholio prieinamumo mažinimą ir apie principus, kurių reikėtų laikytis įvedant ribojimus.

Ūkio ministras Evaldas Gustas tuomet pabrėžė, jog būtina laikytis lygybės principo – visiems alkoholiniams gėrimams ir prekybininkams ribojimai turi būti vienodi. Vidaus reikalų ministras Saulius Skvernelis teigė, kad būtina investuoti ir į kovą su nelegalia prekyba.

Opoziciniai konservatoriai siūlo ateityje alkoholį pardavinėti tik specializuotose parduotuvėse, valdžia šios iniciatyvos nepalaiko.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.