Senąją autobusų stotį pakeis nauja parduotuvė

Alytuje akyse nyksta senasis autobusų stoties pastatas. Prieš savaitę bendrovei „Maxima LT“ priklausančiame sklype pradėjo birbti pastatų griovimo technika – autobusų stotis šluojama nuo žemės paviršiaus.

Patikrintas scenariojus: vietoj autobusų stoties ir Alytuje iškils „Maxima“.<br>Organizatorių nuotr.
Patikrintas scenariojus: vietoj autobusų stoties ir Alytuje iškils „Maxima“.<br>Organizatorių nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 19, 2016, 2:12 PM, atnaujinta Jun 10, 2017, 5:31 PM

„Prekybininkai laikosi žodžio. Praėjusiais metais jie pažadėjo, kad senoji autobusų stotis bus nugriauta, aplinka sutvarkyta“, – sakė Alytaus miesto meras Vytautas Grigaravičius. Anot mero, apleistas pastatas daugiau nebjauros miesto centro.

Pasak „Maxima“ atstovės Renatos Saulytės, griovimo darbų trukmė priklausys nuo oro sąlygų.

„Jei oro sąlygos bus palankios, visi jie bus baigti per porą mėnesių. Tad kovą stoties pastatas turėtų būti visiškai nugriautas, iš sklypo išvežtos statybinės šiukšlės. Jei orai darbuotis neleis, tuomet darbai gali užsitęsti ir iki pusmečio“, – sakė R.Saulytė.

Jos teigimu, kol kas suplanuotas tik pirmasis darbų etapas – senojo pastato nugriovimas ir sklypo sutvarkymas. Įmonė ieško ilgalaikio šio sklypo plėtros sprendimo.

„Galime pasakyti tik tiek, kad kaip komercinis taškas šis sklypas mums yra ir išlieka patrauklus. Čia turėtų būti pastatyta ir „Maxima“ parduotuvė, o kitų bendrų sprendimų ieškosime drauge su miesto valdžia ir vietos bendruomene“, – kalbėjo R.Saulytė.

Griovimo ir sklypo tvarkymo darbams atlikti sutartį bendrovė „Maxima LT“ yra pasirašiusi su generaliniu rangovu – bendrove „Kortas“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.