„ACME Grupės“ apyvarta augo beveik 40 proc.

2015 metais konsoliduota

Dėl palankios rinkos situacijos ir didėjančio „Apple“ produkcijos patrauklumo „AVAD Baltic“ veikla pernai buvo labai sėkminga.<br>123rf nuotr.
Dėl palankios rinkos situacijos ir didėjančio „Apple“ produkcijos patrauklumo „AVAD Baltic“ veikla pernai buvo labai sėkminga.<br>123rf nuotr.
Dėl palankios rinkos situacijos ir didėjančio „Apple“ produkcijos patrauklumo „AVAD Baltic“ veikla pernai buvo labai sėkminga.<br>123rf nuotr.
Dėl palankios rinkos situacijos ir didėjančio „Apple“ produkcijos patrauklumo „AVAD Baltic“ veikla pernai buvo labai sėkminga.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Jan 21, 2016, 12:36 PM, atnaujinta Jun 10, 2017, 1:34 PM

Dėl palankios rinkos situacijos ir didėjančio „Apple“ produkcijos patrauklumo „AVAD Baltic“ veikla pernai buvo labai sėkminga. Tokiam proveržiui padėjo ir tai, kad kovo mėnesį įmonė tapo autorizuotu „iPhone“ platintoju Lietuvoje, Latvijoje bei Estijoje – iki 2015 metų kovo „AVAD Baltic“ atstovavo visiems „Apple“ produktams, išskyrus išmaniuosius telefonus. Kita vertus, net ir eliminavus „iPhone“ veiksnį, metai įmonei būtų labai sėkmingi, o augimas būtų dviženklis.

Informacinių technologijų, verslo sprendimų, namų elektronikos, programinės įrangos, buitinės ir kitos technikos platinimu užsiimanti „ACC Distribution“ ir jai priklausančios įmonės pernai augo 10,48 proc. ir viršijo 202 mln. eurų pardavimo apimtis.

Didžiausią įtaką bendros metinės „ACC Distribution“ apyvartos šuoliui turėjo net 70 proc. augimą pasiekę stambiosios buitinės technikos pardavimai. Tuo tarpu sustiprinti „ACC Distribution“ poziciją smulkios buitinės technikos rinkoje bei virtuvės baldų segmente padėjo į asortimentą įtraukti net 40 naujų prekinių ženklų, tarp kurių buvo ir „Caso“, „Hitachi“ bei „Dirt Devil“, su kuriais pasirašytos išskirtinės partnerystės sutartys dėl produkcijos platinimo Baltijos šalyse.

2015 metais išplėtus įmonių duomenų saugumo ir tinklo kompetencijas bei augant virtualizacijos ir duomenų centrų infrastruktūroms, „ACC Distribution“ pardavimai verslas verslui (B2B) segmente augo 20 proc.

Įmonės pardavimai taip pat sėkmingai augo TV ir telekomunikacijų rinkos segmentuose. TV sektoriuje augimas siekė 40 proc., o labiausiai prie to prisidėjo įgytos išskirtinės teisės platinti Japonijos įmonės „Sharp“ produkciją Baltijos regione. Tuo tarpu telekomunikacijų segmente 2015 metais reikšmingai išaugo išmaniųjų telefonų ir planšetinių kompiuterių pardavimai, kurių augimas siekė net 113 proc.

IT aksesuarus ir energiją taupančias lempas kurianti ir su savo prekės ženklu parduodanti „ACME Europe“ pernai apyvartą didino 10,49 proc., iki 10,49 mln. eurų. Metai išsiskyrė visiškai nauja patirtimi – bendrovė savo produkciją pradėjo platinti Afrikoje (kol kas – PAR, Maroke, Kenijoje), ypač sėkmingi pardavimai buvo Vidurio Europos šalyse (Vengrijoje ir Vokietijoje).

„Matome, kad pasirinktas plėtros vektorius šiuo metu pasiteisina ir praėjusių metų rezultatai tai atspindi, todėl radikalių strategijos pokyčių neplanuojame. 330 mln. eurų buvo didžiausių Lietuvos įmonių dešimtuko riba 2014 metais. Mes ją peržengėme ir nors nežinome, ar 2015 metais to pakako pakliūti į TOP10, nuoširdžiai džiaugiamės, tegu tai nuskambės ir kiek vaikiškai. Džiaugiamės ir tuo, kad pernai pirmą kartą istorijoje peržengėme milijardo litų slenkstį, kuris apskritai, atrodytų, neaktualus įvedus eurą. Tačiau mes didžiuojamės ir šiuo pasiekimu, nes peržengti ribas yra ACME genuose nuo pat pirmosios bendrovės įkūrimo“, – sakė „ACME Grupės“ direktorius Tomas Palšis.

„ACME Grupę“ šiuo metu sudaro 4 pagal veikimo kryptis sugrupuotos bendrovių grupės, kurias sudaro daugiau nei 30 įmonių Lietuvoje, Latvijoje, Estijoje, Baltarusijoje, Rusijoje, Gruzijoje, Armėnijoje, Azerbaidžane ir Kazachstane.

EP Rinkimai

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.