Pačiūžų ir rogučių deficitas – šiemet jos 6 kartus populiaresnės

Prekybos tinklo „Maxima“ duomenimis, šių metų pradžioje, gausiai iškritus sniegui ir tvyrant šaltiems orams, žiemos prekės buvo šluote iššluotos iš parduotuvių lentynų. Per pirmąsias šių metų savaites žiemos prekių pardavimai buvo daugiau nei 6 kartus didesni nei tokiu pat metu praėjusiais metais. Šią žiemą populiariausių prekių viršūnėje rikiuojasi čiuožynės, rogutės bei dailiojo čiuožimo pačiūžos.

„Maxima“ duomenimis, per pirmąsias sausio mėnesio savaites parduotuvėse parduota beveik 28,5 tūkstančio žiemos sporto ir laisvalaikio prekių – ledo ritulio ir dailiojo čiuožimo pačiūžų, kalnų ir lygumų slidinėjimo inventoriaus, rogučių ir jų priedų.<br>123rf nuotr.
„Maxima“ duomenimis, per pirmąsias sausio mėnesio savaites parduotuvėse parduota beveik 28,5 tūkstančio žiemos sporto ir laisvalaikio prekių – ledo ritulio ir dailiojo čiuožimo pačiūžų, kalnų ir lygumų slidinėjimo inventoriaus, rogučių ir jų priedų.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2016-01-21 12:21, atnaujinta 2017-06-10 13:34

„Maxima“ duomenimis, per pirmąsias sausio mėnesio savaites parduotuvėse parduota beveik 28,5 tūkstančio žiemos sporto ir laisvalaikio prekių – ledo ritulio ir dailiojo čiuožimo pačiūžų, kalnų ir lygumų slidinėjimo inventoriaus, rogučių ir jų priedų. Palyginimui, per pirmąsias praėjusių metų sausio savaites šių prekių parduota kiek daugiau nei 4 tūkstančiai.

„Šių metų pradžia mums nepašykštėjo žiemos sportui ir pramogoms tinkamų oro sąlygų, kurios daro didžiulę įtaką sezoninių prekių pardavimams. Turėdami ilgametę patirtį prekybos sektoriuje, žinodami pirkėjų poreikius, paprastai gana tiksliai paskaičiuojame sezoninių prekių poreikį ir tam pasirengiame. Vis tik šiemet žiemos prekių pardavimai viršijo mūsų lūkesčius ir kai kuriose parduotuvių turėjome papildomai užsakinėti žiemos prekių, kad patenkintumėme savo pirkėjų poreikius. Be to, šiemet pirkėjai kur kas aktyviau perka ir kiek brangesnes žiemos sportui skirtas prekes“, – sako bendrovės „Maxima LT“ Komercijos direktorė Nijolė Penkovskienė.

Sparčiausiai populiarėjusios žiemos sporto prekės šiemet – skirtos ledo rituliui ir dailiajam čiuožimui, ypač – pačiūžos. Jų per pirmąsias šių metų savaites nupirkta beveik 10 kartų daugiau nei pernai. Visgi labiausiai „Maxima“ pirkėjai šiemet vykdami pramogauti į gamtą pirko rogutes ir joms skirtus priedus – tai sudarė net 74 proc. visų nupirktų žiemos prekių. Lyginant su 2015 metų sausio mėnesiu, šiemet „Maxima“ parduotuvėse jų parduota 6,5 karto daugiau.

Kiek mažiau dėmesio šiemet susilaukė kalnų ir lygumų slidinėjimo inventorius – jų pardavimai sudarė šiek tiek daugiau nei 2 proc. visų per pirmąsias sausio savaites parduotų žiemos prekių. Vis tik lyginant su praėjusių metų sausio mėnesiu, šiemet kalnų ir lygumų slidžių pardavimai yra ženkliai – 4,5 karto – didesni.

„Maxima LT“ duomenimis, nuo spalio mėnesio pradžios, kai buvo pradėta prekiauti žiemos sporto ir laisvalaikio prekėmis, jų parduota beveik 3,5 mln. vienetų.

Dauguma žiemos sporto ir laisvalaikio prekių „Maxima“ parduotuves pasiekia iš Šveicarijos, Kinijos ir Taivano gamintojų. Nuo spalio iki vasario mėnesio „Maxima“ parduotuvėse galima rinktis net iš 165 skirtingų pavadinimų prekių, skirtų sportui ar pramogoms lauke.

Šiuo metu Lietuvoje veikia 234 „Maxima“ parduotuvės, kuriose dirba daugiau nei 16 tūkst. darbuotojų ir kasdien apsilanko daugiau nei 550 tūkst. pirkėjų.

EP Rinkimai

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.