„Lietuvos geležinkeliai“ skolinasi 68 mln. eurų

Bendrovė „Lietuvos geležinkeliai“

Banko paskolos lėšomis buvo finansuojama traukos riedmenų parko atnaujinimo programa, geležinkelių infrastruktūros modernizavimo projektai.<br>123rf nuotr.
Banko paskolos lėšomis buvo finansuojama traukos riedmenų parko atnaujinimo programa, geležinkelių infrastruktūros modernizavimo projektai.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2016-01-22 09:33, atnaujinta 2017-06-10 12:22

AB „Lietuvos geležinkeliai“ ir EIB bendradarbiauja nuo 1996 metų. Banko paskolos lėšomis buvo finansuojama traukos riedmenų parko atnaujinimo programa, geležinkelių infrastruktūros modernizavimo projektai.

„Geležinkelių infrastruktūros modernizavimas yra vienas pagrindinių mūsų prioritetų. Bendradarbiavimas su Europos investicijų banku leidžia įgyvendinti projektus, kurie svarbūs ne tik Lietuvai, bet ir visai Europai“, – teigia A. Šimėnas.

Paskolos lėšomis bus finansuojami ruožo nuo Kenos iki Naujosios Vilnios bei Vilniaus geležinkelio mazgo elektrifikavimo projektai, Pauosčio kelyno rekonstrukcija Klaipėdoje, antrųjų kelių rangos darbai ruože Telšiai-Lieplaukė, kiti geležinkelių infrastruktūros modernizavimo projektai. Jos taip pat bus naudojamos naujiems keleiviniams traukiniams įsigyti.

Imama 68 mln. eurų paskola bus jau penktoji nuo 1996 metų. Bendra visų pasirašytų paskolų vertė – 244,3 mln. eurų. Iš jų bendrovė jau grąžino 77,8 mln. eurų.

EP Rinkimai

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.