Banko finansinėje ataskaitoje – kone keturiskart didesnis pelnas

Finansų grupė „Nordea“ skelbia pernai Baltijos šalyse uždirbusi 91 mln. eurų veiklos pelno. 2014 m. buvo gautas 26 mln. eurų veiklos pelnas. Bendrosios pajamos pernai didėjo 11 proc. , o komisinių pajamos augo 16 proc., kadangi smarkiai padidėjo pavedimų skaičius tiek verslo, tiek ir privačių klientų segmentuose.

Inga Skisaker.<br>R.Neverbicko nuotr.
Inga Skisaker.<br>R.Neverbicko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 27, 2016, 11:00 AM, atnaujinta Jun 10, 2017, 2:36 AM

Finansinius rezultatu gerino ir išaugusi išvestinių finansinių priemonių bei valiutos prekybos produktų paklausa. 2015 m. bendras indėlių portfelis augo 5 proc.

„Pernai „Nordea“ Baltijos šalyse pasiekė gerų finansinių rezultatų, kuriuos lėmė augantis privačių ir verslo klientų aktyvumas, naudojant kasdienes banko paslaugas, taupymo ir investicinius produktus.

Gerėjo Baltijos šalių šalių ekonomika, kilo namų ūkių vartojimas, augo vietinių investicijų srautas. Kryptingai įgyvendindami verslo strategiją didinome veiklos efektyvumą ir užtikrinome tvarią balanso struktūrą.

Indėlių portfelio augimas ir stabiliai auganti verslo paskolų rinka leido ženkliai pagerinti paskolų ir indėlių santykio rodiklį. Vystydami banko produktus atsižvelgiame į esamą ekonomikos padėtį, kurioje mūsų produktai geriausiai atitiktų klientų poreikius.

Mūsų prioritetu ir toliau išlieka internetinės bankininkystės, grynųjų pinigų srauto valdymo ir rizikos valdymo sprendimų vystymas bei tobulinimas. Baltijos šalyse bankas „Nordea“ tęsia nustatytos strategijos įgyvendinimą, kurioje daugiausia dėmesio yra skiriama kuriant ir išlaikant ilgalaikius bei tvarius santykius su banko klientais, todėl klientų aktyvumo stiprinimui ir šiais metais skirsime daugiau dėmesio“, – sakė „Nordea“ bankininkystės vadovė Baltijos šalyse Inga Skisaker.

„Nordea“ grupė Lietuvoje pernai uždirbo 21,4 mln. eurų veiklos pelno, tai 8 proc. daugiau, nei 2014 m. Grynosios palūkanų pajamos 2015 m. didėjo1 proc. ir sudarė 34,4 mln. eurų, o komisinių pajamos mažėjo 6 proc., daugiausiai dėl žemų palūkanų normų ir euro įvedimo.

„Lietuvoje, kaip ir kitose Baltijos šalyse ekonominė aplinka ir finansų rinkų tendencijos 2015 m. buvo labai panašios. 2015 metų antroje metų pusėje verslo įmonių ir gyventojų finansavimas aktyvėjo. Tikimės, kad šiais metais jis išliks tvarus ir įgaus didesnį pagreitį. Toliau sieksime, kad mūsų banko klientai liktų patenkinti „Nordea“ kasdieninės bankininkystės teikiamomis paslaugomis, todėl tęsime naujų ir saugių interneto produktų kūrimą bei vystysime nuotolinio klientų aptarnavimo galimybes“, – sakė Inga Skisaker.

Bendras indėlių ir einamųjų sąskaitų portfelis pernai didėjo 1 proc., bendra vertė pasiekė 1,3 mlrd. eurų. Didžiausios įtakos bendram indėlio portfeliui turėjo 9 proc. išaugęs gyventojų indėlių portfelis. Įmonių indėlių portfelis per pernai metus sumažėjo 2 proc.

Bendras paskolų ir lizingo portfelis per 2015 m. didėjo 3 proc. ir sudarė 2,2 mlrd. eurų. Verslo paskolų ir lizingo portfelis pernai metais augo 3 proc., gyventojų paskolų portfelis pernai didėjo 2 proc. ir sudarė 0,9 mlrd. eurų. Būsto paskolų portfelis augo 3 proc. ir sudarė 0,7 mlrd. eurų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.