Europos oro bendrovės ruošiasi atnaujinti skrydžius į Iraną

Kelios Europos oro bendrovės

Iranas pareiškė su britų aviacijos bendrovės „British Airways“ atstovais svarstantis galimybę atnaujinti skrydžius.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Iranas pareiškė su britų aviacijos bendrovės „British Airways“ atstovais svarstantis galimybę atnaujinti skrydžius.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 28, 2016, 11:06 AM, atnaujinta Jun 10, 2017, 12:15 AM

Pranešime cituojamas Irano civilinės aviacijos valdybos vadovo pavaduotojas Mohammadas Khodakarami, kuris sakė, kad oro bendrovės „British Airways“ pareigūnai antradienį lankėsi Teherane ir tarėsi dėl skrydžių atnaujinimo. Pareigūnas daugiau detalių apie tas derybas nepateikė. 

M.Khodakarami taip pat sakė, kad Prancūzijos „Air France“ ir Olandijos KLM jau paskelbė esančios pasiruošusios atnaujinti skrydžius į Teheraną. 

Europos oro vėžėjai sustabdė skrydžius į Iraną, kai Vakarų valstybės paskelbė sankcijas Tekeranui dėl jo branduolinių ambicijų. Šiuo metu Irano nacionalinės oro bendrovės „Iran Air“ lėktuvai triskart per savaitę skraido į Londoną, taip pat po dukart per savaitę – į Paryžių ir Amsterdamą. 

Anksčiau šią savaitę Iranas taip pat nurodė svarstantis galimybę pradėti tiesioginius skrydžius į Jungtines Valstijas. 

Tiesioginis susisiekimas oru tarp abiejų šalių nutrūko prieš daugiau negu tris dešimtmečius – po to, kai iraniečiai kovotojai 1979 metais įsiveržė į JAV ambasadą Teherane ir paėmė įkaitais ten buvusius žmones. 

Teheranas taip pat išreiškė ketinimus įsigyti naujų lėktuvų iš JAV bendrovės „Boeing“, taip pat pradėjo derybas dėl 114 lainerių pirkimo iš Europos aviacijos konsorciumo „Airbus“. 

Jungtinėse Valstijose, daugiausiai Kalifornijoje, gyvena apie milijonas iraniečių. Tūkstančiai jų kasmet skraido į Iraną, dažniausiai persėsdami Londone, Amsterdame, Frankfurte, Stambule arba Dubajuje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.