Atskridę balandžiai „Maximai“ tėkštelėjo baudą

Klaipėdoje, prekybos ir pramogų sostinėje „Akropolis“, veikiančios „Hyper Maxima“ direktorei laukiniai balandžiai atskraidino piniginę baudą.

Dėl atskridusių balandžių skirta bauda.<br>G.Akavickienės nuotr.
Dėl atskridusių balandžių skirta bauda.<br>G.Akavickienės nuotr.
G.Akavickienės nuotr.<br>Dėl atskridusių balandžių „Maximai“ skirta bauda.
G.Akavickienės nuotr.<br>Dėl atskridusių balandžių „Maximai“ skirta bauda.
Daugiau nuotraukų (2)

Giedra Akavickienė

Jan 29, 2016, 2:57 PM, atnaujinta Jun 9, 2017, 9:20 PM

Ketvirtadienį šiame prekybos centre, maisto produktų skyriuje, ramiai grindiniu vaikštinėjo balandžiai. Įdomiausia, kad „Maximos“ darbuotojos į laukinius paukščius nekreipė nė menkiausio dėmesio.

„Na ir kas, kad balandžiai gyvena prekybos centre? Pro kur atskrido, pro ten ir išskris, – sakė pakalbintos pardavėjos. – Gal ir balandžiai nori būti žmonėmis, todėl čia atskrido.“ 

Apie paukščius sužinoję Klaipėdos valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos darbuotojai sureagavo žaibiškai. Jie atvyko į nurodytą prekybos centrą ir savo akimis įsitikino, kad balandžiai iš tiesų šeimininkauja parduotuvėje.

Penktadienį Klaipėdos valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos viršininko pavaduotoja, maisto produktų inspektorė Jūratė Mačiulienė lrytas.lt informavo, kad prekybos centro direktorė nubausta. Jai paskirta pusė minimalios baudos – 7 eurai.

Be to, direktorė įpareigota pašalinti trūkumus ir užtikrinti, kad laukiniai paukščiai daugiau nepatektų į maisto tvarkymo patalpas.

Pasak inspektorės J.Mačiulienės, prekybos centro direktorė neneigė fakto, jog balandžiai patenka į prekybos centrą.

Vidun jie atskrenda pro rampą kraunant prekes arba pro plyšius pastato stoge. Direktorė skundėsi, jog sunku nuo sparnuotųjų apsisaugoti.

Klaipėdos valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos duomenimis, pranešimas apie balandžius šiame prekybos centre gaunamas ne pirmą kartą.

Direktorė inspektoriams pažadėjo, kad kai tik išeis paskutiniai pirkėjai, bus imtasi balandžių pašalinimo iš prekybos centro operacijos.

EP Rinkimai

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.