Miestą nuklojo keisti milteliai. Iš kur jie atsirado?

Redakciją pasiekė išsigandusio klaipėdiečio parengtas vaizdo įrašas, kuriame teigiama, kad mieste daug kur matyti balti milteliai, nuo kurių daugelį gyventojų pykina, jiems svaigsta galva. Esą milteliai padengė trečdalį miesto, be to, viskas patenka į gyventojų namus.

Kompanijos atstovų teigimu, preliminariais duomenimis, minėtu metu tokie krovos darbai, kurie potencialiai galėjo sukelti dulkėtumą, nebuvo vykdyti.<br>Stop kadras.
Kompanijos atstovų teigimu, preliminariais duomenimis, minėtu metu tokie krovos darbai, kurie potencialiai galėjo sukelti dulkėtumą, nebuvo vykdyti.<br>Stop kadras.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 1, 2016, 2:30 PM, atnaujinta Jun 9, 2017, 2:30 PM

„Pro atdarus langus ant mūsų stalų, kur viską suvalgome ir sukvėpuojame“, -rašė vyras. Uostamiesčio gyventojas nufilmavo, kaip susirūpinę miestelėnai bando ieškoti kaltininkų.

Klaipėdiečiai įsitikinę, kad milteliai buvo atpūsti iš jūrų krovinių kompanijos „Bega“. Į Klaipėdiečių skundą sureagavo miesto meras Vytautas Grubliauskas. Jis pats atvyko į kompaniją ir kartu su jos vadovais apžiūrėjo teritoriją.

Savo komentare, kurį redakcijai atsiuntė krovos kompanijos atstovai, teigiama, kad tarp „Begos“ perkraunamų krovinių asortimento nėra tokių, kurie būtų pripažinti nuodingais ar turėtų realų neigiamą poveikį žmonėms, esantiems jų aplinkoje.

„Kroviniai ir krovos procesai yra griežtai kontroliuojami tiek pačios kompanijos vadovų bei atitinkamų specialistų, tiek tai įpareigotų daryti kontroliuojančių institucijų. Be to, „Bega“ stengiasi būti atvira visuomenei, kiek tai leidžia uosto režimas ir kiti jo saugumą reglamentuojantys teisės aktai, kasmet kviečia gyventojus į atvirų durų dienas, kurių metų žmonės patys gali susipažinti su kroviniais, krovos technologijomis ar sandėliavimo sąlygomis“, – rašoma jų laiške.

„Kalbant konkrečiai apie atvejį, kai viešojoje erdvėje buvo išplatintas siužetas apie gyventojų tariamai patirtas sveikatos problemas dėl kažkokių dulkių, „Bega“ iš pačių gyventojų jokių nusiskundimų nesulaukė, – toliau rašoma jų komentare. – Norėtume atkreipti dėmesį, kad minėtame vaizdo siužete yra panaudoti dar 2013 m. kompanijos teritorijoje filmuoti vaizdai, kurie nuo tų pačių metų yra skelbiami viešai, todėl kaip nors komentuoti šį siužetą kol kas neturime galimybių bei pakankamai informacijos, išskyrus tai, kad bandymai susieti tariamas sveikatos problemas (vėmimą) su kompanijos „Bega“ veikla neturi jokio pagrindo, nes įmonėje dirba žmonės, jie nuolat būna toje aplinkoje, kur kraunami ar sandėliuojami kroviniai, tačiau nei pastaruoju metu, nei apskritai per 24-erius veiklos metus jokių specifinių sveikatos problemų protrūkių ar juo labiau mirties faktų dėl apsinuodijimų ir panašių priežasčių tiek tarp įmonės darbuotojų, tiek tarp aplinkinių gyventojų nebuvo užfiksuota.“ Praėjusį šeštadienį apie viešai platinamą gyventojų skundą „Begos“ vadovybei pranešė Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas. Jis pats atvyko į kompaniją ir kartu su jos vadovais apžiūrėjo teritoriją, krovos zonas ir kt. Jokių galimos taršos šaltinių ar pasekmių nebuvo užfiksuota.

„Pirmadienį kompanija „Bega“ gavo Klaipėdos regiono aplinkos apsaugos departamento Klaipėdos miesto agentūros užklausimą dėl informacijos apie vykdytus krovos bei kitus darbus pateikimo. Į šį paklausimą bus išsamiai atsakyta“, – teigė kompanijos atstovai.

Jų teigimu, preliminariais duomenimis, gyventojų skunduose minimą naktį iš sausio 28-osios, ketvirtadienio, į sausio 29-ąją, penktadienį, tokie krovos darbai, kurie potencialiai galėjo sukelti dulkėtumą, nebuvo vykdyti, o taip pat nevyko jokie kiti remonto, valymo darbai ar incidentai,  potencialiai galėję sukelti neigiamas pasekmes aplinkai.

„Nors apskritai krova kompanijoje prie skirtingų krantinių vyksta nuolat, minėtomis dienomis ją teko kiek pristabdyti dėl vyravusio lietingo oro“, – teigiama jų laiške.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.