Paštininkų nešuliai sunkėja – daugėja siuntų iš Kinijos

Praėjusiais metais per Lietuvos

Iš Lietuvos daugiausia siuntų 2015 metais siųsta į gausiausią lietuvių emigrantų bendruomenę turinčią Didžiąją Britaniją.
Iš Lietuvos daugiausia siuntų 2015 metais siųsta į gausiausią lietuvių emigrantų bendruomenę turinčią Didžiąją Britaniją.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 2, 2016, 9:26 AM, atnaujinta Jun 9, 2017, 1:03 PM

„Išaugusiam siuntų srautui didžiausios įtakos turi Lietuvos pašto bendradarbiavimas su Kinijos rinkoje veikiančiomis tarptautinėmis logistikos bei kurjerių bendrovėmis pristatant siuntas iš Kinijos į Europos šalis“, – teigė Lietuvos pašto Pašto operacijų tarnybos direktorė Rasa Radzevičienė.

Pastaraisiais metais dėl itin sparčiai augančios e. prekybos didžioji dalis siuntų į Lietuvą atkeliauja iš Kinijos. 2015 metais iš šios šalies į Lietuvos paštą gauta beveik pusė – 45 proc. – visų tarptautinių siuntų. Po Kinijos rikiuojasi Vokietija, Didžioji Britanija, Jungtinės Amerikos Valstijos, Olandija, Lenkija. „Tai daugiausia iš užsienio šalių e. parduotuvių parsisiunčiami pirkiniai“, – pažymėjo R.Radzevičienė.

Tuo tarpu iš Lietuvos svetur siunčiamų siuntų kryptys, palyginti su 2014-aisiais, beveik nepakito. Iš Lietuvos daugiausia siuntų 2015 metais siųsta į gausiausią lietuvių emigrantų bendruomenę turinčią Didžiąją Britaniją – 16 proc. nuo visų tarptautinių Lietuvos paštu siunčiamų siuntų, Vokietiją – 12 proc., JAV – 11 proc., kaimynines Latviją ir Lenkiją – atitinkamai 7 ir 6 proc.

EP Rinkimai

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.