„Air Baltic“ sulaukė investuotojo

Ketvirtadienį buvo pasirašyta sutartis tarp Latvijos vyriausybės ir investuotojo iš Vokietijos Ralfas Dieteris Montagas-Grimesas. Sutartyje numatoma, kad 132 milijonai eurų naujo kapitalo bus investuota į Baltijos šalių oro bendrovės „Air Baltic“ modernizavimą ir verslo planą „Horizon 2021“.

Lietuvoje „Air Baltic“ skrydžius vykdo iš Vilniaus ir Palangos oro uostų.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Lietuvoje „Air Baltic“ skrydžius vykdo iš Vilniaus ir Palangos oro uostų.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 4, 2016, 11:37 AM, atnaujinta Jun 9, 2017, 6:58 AM

„Air Baltic“ – išskirtinis vežėjas unikalioje rinkoje Rygoje, kurią galima laikyti esmine Baltijos šalių regione. Puikias ateities galimybes „Air Baltic“ taip pat turi Vilniuje ir Taline. Džiaugiuosi, kad jau užbaigėme susitarimą ir galime toliau tęsti augimo scenarijaus įgyvendinimą“, – sako investuotojas iš Vokietijos R.D.Montagas-Grimesas.

„Naujas kapitalas bus naudojamas investicijoms į naujus orlaivius, o ne jų nuomai, kas suteiks „airBaltic“ pranašumą dėl kaštų ir padės tobulinti keleivių patirtį. Tai taip pat padės ir toliau gerinti Latvijos susisiekimą, padės skatinti ekonomiką ir kurti naujas darbo vietas“, – teigė Latvijos susisiekimo ministerijos valstybės sekretorius Kasparas Ozolinis.

2015 m. lapkričio mėn. Latvijos ministrų kabinetas patvirtino planą parduoti 20 proc. „Air Baltic“ bendrovės akcijų investuotojui iš Vokietijos R.D.Montagas-Grimesas už 52 milijonus eurų. Taip pat buvo susitarta dėl tolesnių 80 milijonų eurų investicijų į aviakompaniją. Pagal susitarimą, investuotojui iš Vokietijos priklausys 20 proc. kompanijos akcijų. Likusi dalis priklausys Latvijos vyriausybei.

Investicijos ir „Air Baltic“ kapitalo padidėjimas buvo aptartas Latvijos parlamento 2015 m. gruodžio 3 d. Seimas patvirtino sandorį su sąlyga, kad „Air Baltic“ ir jos dukterinės įmonės negalės pirkti, nuomoti ar kitaip naudoti įrangos, gaminamos karinės pramonės kompleksų ar jų filialų, kuriems taikomos sankcijos, įvestos Europos Sąjungos ar tarptautinės bendruomenės ir ratifikuotos Latvijos.

Baltijos šalių oro bendrovė „Air Baltic“ skraido į daugiau nei 60 Europos, Skandinavijos, NVS šalių ir Artimųjų Rytų miestų. Lietuvoje „Air Baltic“ skrydžius vykdo iš Vilniaus ir Palangos oro uostų. Taip pat bendrovė siūlo naujus tiesioginius skrydžius iš Talino bei Rygos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.