Uždrausta realizuoti pelėsiais užterštą cinamoną

Kauno valstybinė maisto ir

Vartotojai, įsigiję nekokybiško, maistui netinkamo malto cinamono „Tasty Home“, gali grąžinti jį pardavėjams.<br>R.Jurgaičio nuotr.
Vartotojai, įsigiję nekokybiško, maistui netinkamo malto cinamono „Tasty Home“, gali grąžinti jį pardavėjams.<br>R.Jurgaičio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 4, 2016, 12:19 PM, atnaujinta Jun 9, 2017, 6:50 AM

Nekokybiški cinamono milteliai (kilmės šalis – Vietnamas, geriausi iki 2016 12 13) buvo išfasuoti po 50 g, fasuotojas – UAB „Pajuva“, Rėklių g. 1A, Panevėžys).

Produkto mėginiai jusliniam ir mikrobiologiniam ištyrimui buvo atrinkti gavus vartotojo nusiskundimą dėl prekybos centre įsigytų įtartinos kokybės cinamono miltelių. Juslinio tyrimo metu nustatyta, kad produkto kvapas priplėkęs, primenantis pelėsius, o mikrobiologinio tyrimo metu nustatytas pelėsinių grybų kiekis didesnis, nei buvo deklaruotas gamintojo.

Patikrinimo išfasavusioje bendrovėje „Pajuva“ metu nustatyta, kad įmonė neatliko šios produkto siuntos privalomų savikontrolės tyrimų. Įmonės sandėlyje saugomą cinamono siuntos likutį (6 967 kg) uždrausta realizuoti, be to, nurodyta iš prekybos centrų surinkti jau išplatintus šios partijos prieskonius.

Vartotojai, įsigiję nekokybiško, maistui netinkamo malto cinamono „Tasty Home“, gali grąžinti jį pardavėjams ir, pateikę pirkimo čekį, atgauti sumokėtus pinigus.

Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba apie pelėsiais užterštą maltą cinamoną „Tasty Home“, importuotą iš Vietnamo, pranešė Europos Komisijai Skubiųjų pranešimų apie nesaugų maistą ir pašarus sistema (RASFF).

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.