Viešbučių milžinas taikosi į Palangą

Tarp tūkstančių visame pasaulyje išsibarsčiusių „Marriott“ viešbučių netrukus gali atsirasti ir lietuviškas. Planuojama, kad jis iškils Palangoje jau 2018 metais.

„Marriott“ vardu pavadintas viešbutis Palangoje turėtų atsirasti pačiame kurorto centre, šalia jūros, – buvusio „Jūratės“ baseino sklype.<br>AFP/Scanpix nuotr.
„Marriott“ vardu pavadintas viešbutis Palangoje turėtų atsirasti pačiame kurorto centre, šalia jūros, – buvusio „Jūratės“ baseino sklype.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Buvusiame „Jūratės“ baseine iki šiol tyvuliuoja vanduo, tačiau jau 2018 metais čia turėtų stovėti viešbutis „Marriott“.<br>E.Kazlaučiūnaitės nuotr.
Buvusiame „Jūratės“ baseine iki šiol tyvuliuoja vanduo, tačiau jau 2018 metais čia turėtų stovėti viešbutis „Marriott“.<br>E.Kazlaučiūnaitės nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Alvydas Ziabkus („Lietuvos rytas“)

Feb 4, 2016, 7:41 AM, atnaujinta Jun 9, 2017, 7:56 AM

„Marriott“ vardu pavadintas viešbutis Palangoje turėtų atsirasti pačiame kurorto centre, šalia jūros, – buvusio „Jūratės“ baseino sklype.

Jei tokie planai bus įgyvendinti, Lietuvos pajūrio kurorte išdygęs viešbutis „Marriott“ būtų pirmasis trijose Baltijos šalyse. Artimiausi šio tinklo viešbučiai yra Baltarusijoje ir Lenkijoje.

Švedų baldų gamybos koncernui „Ikea“ priklausančios nekilnojamojo turto bendrovės „Vastint Lithuania“ valdomame sklype sveikatingumo centrą ir viešbutį ketinama statyti jau kone dešimtmetį.

Bendrovė jau buvo pradėjusi darbus, tačiau vėliau jie ilgam įstrigo.

Iš naujo viešbučio ir SPA statybos projektas atgimė patvirtinus šios teritorijos naują detalųjį planą.

Dėl ketinamo statyti viešbučio valdymo baigiama susitarti su „SPA Vilnius“ grupe, kuriai sveikatingumo centrai priklauso Druskininkuose, Anykščiuose ir Vilniuje.

„Lietuvos ryto“ duomenimis, dabar vyksta trišalės derybos dėl viešbučių tinklo „Marriott“ franšizės suteikimo naujajam viešbučiui.

Tai reiškia, kad ši pasaulyje žinoma kompanija būsimam viešbučiui suteiktų savo pavadinimą ir įtrauktų į savo pasaulinį tinklą.

Šiuo metu statinį projektuojantys vokiečių ir anglų architektai jau gavo „Marriott“ atstovų pageidavimus, kad viešbutis atitiktų šio tinklo reikalavimus.

Apie 150 numerių 4 aukštų viešbučio bendrasis plotas turėtų siekti 14 tūkstančių kvadratinių metrų ir atitikti ne mažesnį kaip 4 žvaigždučių standartą.

Kad nuo sezoniškumo vis dar kenčiančioje Palangoje atsirasiančio didžiausio viešbučio veikla nebūtų nuostolinga, nemaža jo ploto dalis – iki 3 tūkst. kvadratinių metrų – bus skirta sveikatinimo paslaugoms.

Palangai toks vardas reikštų papildomą reklamą, o įkandin „Marriott“ į Lietuvos pajūrį galbūt pavyktų pritraukti kitus garsiausius viešbučių tinklus.

Bendrą investuotojo, operatoriaus ir franšizę suteikiančio „Marriott“ tinklo veiklos sutartį planuojama pasirašyti dar iki rudens – pabaigus techninį statinio projektą ir gavus leidimą statyti. Jei neatsiras trukdžių, viešbutį „Marriott“ Palangoje planuojama atidaryti prieš 2018 metų vasaros sezoną.

„Marriott“ taps didžiausiu pasaulio tinklu

Praėjusių metų lapkritį tinklas „Marriott International“ pranešė perkantis konkurentą – tinklą „Starwood Hotels and Resorts“, kuriam priklauso prekės ženklai „St.Regis“ ir „Sheraton“.

Šių metų viduryje planuojamo užbaigti sandorio vertė – 12,2 milijardo JAV dolerių (dabartiniu kursu – 11,16 mlrd. eurų). Didžioji dalis šios sumos bus sumokėta „Marriott“ akcijomis.

Po šio sandorio „Marriott International“ taps didžiausiu pasaulyje tinklu, iš viso valdysiančiu apie 1,1 mln. kambarių turinčių 5,5 tūkst. viešbučių. Pagal šiuos rodiklius jis aplenks kitus žinomus viešbučių rinkos žaidėjus.

Kol kas daugiau kaip 100 šalių 4117 viešbučių (iš viso 702 tūkst. numerių) turintis „Marriott“ pasaulyje yra trečias tinklas.

Šiuo metu pasaulyje pagal viešbučių skaičių pirmauja Jungtinės Karalystės tinklas „InterContinental Hotels Group“ – jis kontroliuoja 4840 viešbučių, turinčių 710 tūkst. numerių.

EP Rinkimai

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.