Baltarusija „Uber“ sutiko nesvetingai

Autoritarinės Baltarusijos sostinėje startavusi „Uber“ paslauga jau po pirmos dienos sulaukė taksistų protestų.

Minsko taksistai sukėlė protestą prieš atėjusį „Uber“.<br>tut.by nuotr.
Minsko taksistai sukėlė protestą prieš atėjusį „Uber“.<br>tut.by nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 8, 2016, 12:54 PM, atnaujinta Jun 8, 2017, 8:10 PM

Pavėžėjimo paslauga „Uber“ tik praėjusią savaitę įsibrovė į kaimyninę šalį, tačiau Minsko taksistai neatrodo svetingi. Šeštadienį, praėjus vos vienai dienai nuo „Uber“ starto, taksistai surengė improvizuotą protesto akciją. Jie užblokavo vieną iš Minsko gatvių ir reikalavo lygių sąlygų.

Beveik 80 taksistų piktinosi tuo, kuo ir jų kolegos Lietuvoje ar Vakarų Europoje. Minske veikiančių taksi bendrovių darbuotojai sako priversti dirbti nelygiomis konkurencinėmis sąlygomis, mokesčius reikia mokėti tik jiems, o „Uber“ esą to išvengia, rašo tut.by.

„Norint dirbti legaliai, mes turime mokėti mokesčius, už draudimą, du kartus per metus reikia mokėti už kelius, abonentinį mokestį, dispečeriams, pirkti ir prižiūrėti taksometrus,o kur dar mus prižiūrinčios tarnybos. O „Uber“ niekuo nereikia rūpintis. Ar tai teisinga?“, – piktinosi vienas taksi vairuotojas, prisijungęs prie protesto akcijos.

Minsko taksistus piktina, kad jie dažnai sulaukia įvairių baudų, tačiau „Uber“ sostinėje dirba be jokių kliūčių, jų niekas netikrina, nieko iš jų nereikalauja.

Tiesa, taksistai „Uber“ nelaiko nelegalais, tačiau reikalauja, kad darbo sąlygos būtų visiems vienodos. Be to, vairuotojai sako negalintys patys teikti „Uber“ paslaugą, nes neturi reikalaujamų automobilių. „Uber“ reikalauja, kad vairuotojai turėtų ne senesnius kaip 5 metai automobilius, tuo tarpu Minsko taksistai vairuoja gerokai senesnes transporto priemones.

Vasario pradžioje „Uber“ paskelbė pradedanti veiklą Minske. Pasinaudoti paslauga jau galima nuo vasario 5 dienos. Tikimasi, kad paslaugos atėjimas į Baltarusiją sumažins kelionės kainą.

Panašius argumentus yra išdėstę ir Vilniaus taksi bendrovių darbuotojai, tačiau didesnių protesto akcijų sostinėje kol kas nebuvo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.