Šalčininkų rajonas – patrauklus dirbti, gyventi ir ilsėtis?

Lietuvos pietryčiuose, ant Ašmenos aukštumos nusidriekęs Šalčininkų kraštas. Istoriškai susiklostė, kad šiame regione gausiai gyvena tautinės mažumos, vien lenkų tautybės gyventojai čia sudaro daugiau kaip 70 proc. Šalčininkų rajonas yra išskirtinis savo geografine padėtimi, gyventojų multikultūrine aplinka, išplėtota infrastruktūra.

Rajono vizija – patrauklus dirbti, gyventi ir ilsėtis.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Rajono vizija – patrauklus dirbti, gyventi ir ilsėtis.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 8, 2016, 2:14 PM, atnaujinta Jun 8, 2017, 7:56 PM

Verslo aplinka Šalčininkų rajone gerėja. 2015 metais veikė 453 ūkio subjektai. Minėtas ūkio subjektų skaičius apima visų teisinių formų juridinius vienetus. Lyginant su 2011 metais, ūkio subjektų skaičius rajone išaugo 5 procentais. Pagal ekonominės veiklos rūšis 2014 metais daugiausiai įmonių veikė didmeninės ir mažmeninės prekybos bei transporto priemonių remonto, apdirbamosios gamybos, žemės ūkio ir aptarnavimo veiklos srityse.

Verslumo skatinimas – viena iš priemonių, galinčių sustabdyti gyventojų migraciją. Šiandien Šalčininkų rajone įmonėms teikiama visokeriopa pagalba: atsižvelgiant rajono verslo aplinkos ir įmonių specifiką, siūlomi geriausi sprendimai tiek norintiems pradėti savo veiklą asmenims, tiek ją vykdantiems verslininkams.

Organizuojami jaunimo ir verslininkų iš kitų rajonų vizitai į Šalčininkų rajono įmones. Šalčininkų rajono savivaldybė yra paruošusi visus teritorinius planavimo dokumentus, miestų ir miestelių bendruosius ir specialiuosius planus. Įvertinus verslininkų pasiūlymus, galėtų būti išduoti statybų leidimai. Jeigu yra poreikis, Šalčininkų rajono savivaldybė bendradarbiaudama su žemėtvarka, yra pasirengusi paieškoti tinkamos žemės, pasiūlyti ar padėti surasti tuščių pastatų.

Šalčininkų rajono savivaldybė remia smulkųjį verslą ir įvairias verslumo iniciatyvas. Savivaldybė yra prisijungusi prie studentų verslo projektų konkurso „Būk verslus“, veikia Smulkiojo ir vidutinio verslo plėtros fondas. Šio fondo dėka gali būti kompensuojamos Šalčininkų rajone registruotų įmonių, patenkančių į smulkiojo ir vidutinio verslo kategoriją, įregistravimo, dalyvavimo parodose, konferencijose, mokymuose, įrangos ir darbo priemonių įsigijimo bei kitos išlaidos.

Rajono vizija – patrauklus dirbti, gyventi ir ilsėtis. Tam strateginiuose planuose išskirti prioritetai: suburti pažangią, iniciatyvią, sveiką bendruomenę, sukurti saugią, švarią, patogią aplinką ir sudaryti palankias sąlygas plėtoti verslą. Prioritetiniu uždaviniu rajono administracija laiko investicijų pritraukimą ir naujų darbo vietų kūrimą. Ieškoma naujų investuotojų, ypač iš Vakarų, kurie paskatintų konkurenciją verslo sektoriuje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.