Verslininkas V. Lašas pateikė receptą, kaip sumažinti korupciją

Korupcijos skandalų atgarsiai Lietuvoje vis dar netyla. Kyšį davusi Sveikatos apsaugos ministrė Rimantė Šalaševičiūtė antradienį ketina premjerui nešti atsistatydinimo pareiškimą. Tuo tarpu verslininkas Vladas Lašas paaiškino ko reikia, kad korupcija Lietuvoje sumažėtų.

Verslininkas V.Lašas.<br>M.Patašiaus nuotr.
Verslininkas V.Lašas.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 8, 2016, 8:06 AM, atnaujinta Jun 8, 2017, 9:23 PM

„Nesame vieni šitame kelyje. Daugelis pasaulio šalių turi šią didesnę ar mažesnę problema. Manau, kad svarbiausia atsirinkti vertybes, kad nesakytume, jog etika ir moralė ne šio pasaulio dimensijos.

Turime atsirinkti tuos žmones, kurie turi tas vertybes, stuburą, jas išlaikyti ir judėti į priekį. Visada yra pagundų ir klyskelių, bet kartais paprasti žmonės tampa didvyriai.

Kartais būdami minioje nedrįstame pasakyti, kas kiekvienam minios nariui aišku, kad čia kažkas ne taip. Kartais užtenka atsistoti vienam ir atvirai pasakyti. Ir vienas žmogus gali viską pakeisti“, – Žinių radijo laidoje „Pozicija“ pirmadienio rytą ragino kaunietis verslininkas Vladas Lašas.

Emigracijos mastai Lietuvoje išlieka didžiuliai. Per praėjusius metus Lietuva neteko santykinai Mažeikių miestelio. Kaip užkirsti tam kelią?

„Pirmiausia kiekvienas turime pasižiūrėti aplinkui kaip sugebame kurti aplinką, kolektyvą bei įgyvendinti talentų sugrąžinimą. Svarbu jaunimas, kaip sudaryti sąlygas jo asmenybės augimui ir duoti jam tikslą.

Klausimas kiekvienam: ar sugebame sudominti savo vaikus, užleisti darbo pozicijas, kurios jiems įdomios. Tai padarę, vėliau gausime grąža“, – pirmadienį kalbėjo verslininkas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.