Prekių tranzitas į Kaliningardą ir iš jo – aplenkiant Lenkiją

Kaliningrado srities

Nuo vasario negalioja Lenkijos ir Rusijos pasirašomi leidimai vežti krovinius per jų teritorijas.<br>V.Balkūno nuotr.
Nuo vasario negalioja Lenkijos ir Rusijos pasirašomi leidimai vežti krovinius per jų teritorijas.<br>V.Balkūno nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 9, 2016, 4:11 PM, atnaujinta Jun 8, 2017, 4:33 PM

„Nuvykome į Lenkiją, nuvykome į Lietuvą, susitarėme su sandėliavimo patalpų atstovais, mūsų partneriais ir perorientavome prekių srautus. Dabar lenkiškos prekės vyksta į Lietuvą, iš kur jas ir pasiimame“, – kalbėjo L. Stepaniukas.

Susidarę keblumai dėl prekių tranzito iš kitų Europos šalių į Kaliningradą ir iš jo taip pat sprendžiami pasinaudojus keltų maršrutu Kylis-Klaipėda, taip aplenkiant Lenkijos teritoriją.

Vis dėlto agentūros pašnekovas nurodo, kad, pradėjus naudotis aplinkiniais maršrutais, prekių pervežimas pabrangsta 30-50 proc., o kartais net ir 100 proc.

„Mūsų skaičiavimais, pervežimas keltais tranzito kainą kelia maždaug 50 proc.“, – teigia Prekybos ir pramonės rūmų atstovas. Vis dėlto naudojantis keltais prekės pristatymo laikas beveik nekinta, o sausumos maršrutai pailgėja mažiausiai 500 kilometrų. Tai pailgina prekių atvežimą 1-2 dienomis, nurodo ekspertas.

Vasario 3 d. buvo teigiama, kad Lenkijos vežėjai, vis dar neišsprendus klausimo dėl krovinių iš Rusijos pervežimo kvotų, per parą praranda iki 6 mln. zlotų (maždaug 1,36 mln. eurų).

Nuo vasario 1 d. nebegalioja kasmet Lenkijos ir Rusijos pasirašomi leidimai vežti krovinius šalių teritorijomis, todėl abiejų šalių krovininis transportas nebegali kirsti sienos. Problema Varšuvoje aptariama, tačiau iki šiol apie jokius rezultatus pranešta nebuvo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.