Savarankiško verslo startas – Kretingoje? Tai patraukli vieta

Pačiu tinkamiausiu paskatinimu kurti savo verslą gali tapti laimėtas verslumo konkursas. Kretingos rajono savivaldybės administracija prisijungė prie studentų verslo projektų konkurso „Būk verslus“ ir kviečia talentingus bei iššūkių nebijančius studentus registruoti savo aukštosios mokyklos komandą, pasirenkant projektą įgyvendinti Kretingoje.

Organizatorių nuotr.
Organizatorių nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 9, 2016, 1:49 PM, atnaujinta Jun 8, 2017, 5:02 PM

„Lietuvoje turime daug šaunių ir ambicingų, apie savo ateitį galvojančių jaunuolių, kurie brandina savyje verslumo idėjas, tačiau dėl įgūdžių ir išteklių stokos nesiryžta jų įgyvendinti.

Būtent šis konkursas jauniems žmonėms suteikią realią galimybę pademonstruoti savo talentus ir įgyti verslo projektų vystymo patirties, kuri ateityje jiems leis drąsiau jaustis darbo rinkoje“, – teigė verslumo skatinimo iniciatyvas palaikantis Kretingos rajono savivaldybės administracijos direktorius Virginijus Domarkas. Jis kviečia į gimtąjį miestą sugrįžti studijas baigusius jaunuolius.

Kretingoje yra galimybių verslui!

Kretingos rajono savivaldybėje jaunieji verslininkai galės aktyviai bendradarbiauti su savivaldybės atstovais, kurie suteiks reikiamas konsultacijas steigiantiems naujas darbo vietas ir plėtojantiems verslą.

„Geografinė Kretingos rajono padėtis sudaro palankias sąlygas teikti įvairias aptarnavimo paslaugas ne tik Kretingos gyventojams, bet ir netoliese esančio trečio pagal dydį Klaipėdos miesto gyventojams bei verslui.

Vasarą netoliese esantis Palangos kurortas pritraukia didelius turistų srautus, todėl būtų tikslinga plėtoti turizmo paslaugas“, – sakė administracijos direktorius V. Domarkas.

Privalumas yra ir tas, kad rajonas patenka tarp 30 reitinguojamų patraukliausių Lietuvos vietovių.

Kur ieškoti finansų?

Kretingos rajono savivaldybės paramą verslo steigimui – nuo 200 iki 1500 eurų – gali gauti labai mažos įmonės, turinčios iki 10 darbuotojų ir veikiančios ne ilgiau kaip 2 metus iki paraiškos pateikimo.

Finansuojamos veiklos: įmonės steigimas, paraiškų, pretenduojant į Europos Sąjungos ir kitų fondų paramą, rengimas, investicinių paskolų ir (ar) išperkamosios nuomos verslo plėtros projektams vykdyti sumokėtų palūkanų dalies padengimas, interneto puslapių kūrimas. 

Paraiškas Savivaldybės administracija priima kasmet nuo kovo 1 d. iki rugsėjo 30 d. Taigi, jei verslumas užkoduotas tavo genuose – klausk, ieškok ir atrask galimybių savo verslui Kretingoje!

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.