Rusų neįleistas lietuviškas sūris atsidūrė Katare

Lietuvos pieno perdirbėjai sukasi kaip gali, bandydami parduoti Rusijos rinkai skirtą sūrį. Pakuotėse su rusiškais užrašais sūris „Svalia“ ir „Baltija“ šiomis dienomis pastebėtas Kataro sostinėje Dohoje.

Lietuviškas sūris Katare kainuoja gerokai brangiau nei Lietuvoje.
Lietuviškas sūris Katare kainuoja gerokai brangiau nei Lietuvoje.
Lietuviškas sūris Katare yra brangesnis nei ten, kur pagamintas.
Lietuviškas sūris Katare yra brangesnis nei ten, kur pagamintas.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Feb 10, 2016, 2:19 PM, atnaujinta Jun 8, 2017, 2:13 PM

Parduodamus lietuviškus sūrius Katare užfiksavo lrytas.lt skaitytoja.

„Sūriai parduodami ne kokioje mažoje parduotuvėlėje, o „Carrefour“, – sakė skaitytoja. Tai Prancūzijos kapitalo prekybos tinklas, veikiantis daugelyje Vakarų šalių, tačiau populiarus ir Rytuose.

Lietuviško sūrio pakuotė, kaip rodo etiketė, kainuoja 16,75 rialų (4,22 euro). Lietuvoje tokia pati pakuotė kainuoja daugiau nei vieną eurą.

„Tame pačiame prekybos centre būna net lietuviškos varškės, tačiau ją greitai išperka, todėl nespėjau nufotografuoti“, – sakė skaitytoja.

Kataras – naftą išgaunanti monarchinė valstybė Artimuosiuose Rytuose, Saudo Arabijos kaimynė. Vienam gyventojui tenkanti BVP dalis – 88,2 tūkstančiai JAV dolerių. Palyginimui: Lietuvoje – 22,7 tūkstančiai JAV dolerių.

Rusija nuo 2014 metų rugpjūčio taiko embargą maisto produktams, pagamintiems ES šalyse. Rusijos rinkai skirti lietuviški sūriai pastebimi ir kitose šalyse, Lietuvoje tokie produktai pardavinėti su nuolaida. „Pieno žvaigždžių“, kurioms priklauso „Svalia“ prekinis ženklas, komercijos vadovas Eugenijus Budreika negalėjo atsakyti, kaip sūris su rusiškais užrašais pateko į Katarą, nes pats yra parodoje užsienyje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.