Izraelio miesto gatvėse – Lietuvos reklama. Kas joje parašyta?

Šią savaitę vykusioje tarptautinėje turizmo parodoje IMTM Izraelyje prisistatė ir Lietuva. Izraelio gyventojus lietuviai kvietė aplankyti mūsų šalį – pažinti ją, pailsėti pajūrio ir kituose kurortuose.

„Atraskite Lietuvą – Šiaurės Jeruzalę“, – šitaip rašoma plakatuose, akį traukiančiuose mūsų šalies gamtos vaizdu.<br>Lietuvos ambasados Izraelyje nuotr.
„Atraskite Lietuvą – Šiaurės Jeruzalę“, – šitaip rašoma plakatuose, akį traukiančiuose mūsų šalies gamtos vaizdu.<br>Lietuvos ambasados Izraelyje nuotr.
Šią savaitę vykusioje tarptautinėje turizmo parodoje IMTM Izraelyje prisistatė ir Lietuva.<br>Lietuvos ambasados Izraelyje nuotr.
Šią savaitę vykusioje tarptautinėje turizmo parodoje IMTM Izraelyje prisistatė ir Lietuva.<br>Lietuvos ambasados Izraelyje nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Aida Murauskaitė

Feb 11, 2016, 10:59 AM, atnaujinta Jun 8, 2017, 11:28 AM

Lietuviškų akcentų Tel Avive buvo matyti ne tik parodoje. Izraelio sostinės gatvėse matyti ir Lietuvos reklaminių iškabų. „Atraskite Lietuvą – Šiaurės Jeruzalę“, – šitaip rašoma plakatuose, akį traukiančiuose mūsų šalies gamtos vaizdu.

Kaip sakė Lietuvos ambasados Izraelyje atstovai, ši reklaminė kampanija startavo prieš kelias dienas ir truks dvi savaites.

„Tai, kad Lietuva patraukli Izraelio turistams, liudija ir pilnutėliai lėktuvai, tiesioginiu reisu sujungę Vilnių ir Tel Avivą. Prieš kelis mėnesius pradėti tiesioginiai skrydžiai į Eilatą iš Kauno.

O izraeliečiams Lietuva patinka, nes daugelio litvakų šaknys Lietuvoje. Juos žavi Lietuvos gamta, kurortai, klimatas – vėsus oras vasarą, kai jie gali atsigauti nuo vidurvasario karščių Izraelyje, patrauklios kainos“, – vardijo Lietuvos atstovai Izraelyje.

Iš Lietuvos šiuo metu vykdomi skrydžiai į Izraelį: iš Vilniaus „Wizz Air“ skraidina į Tel Avivą, „Ryanair“ iš Kauno – į Eilatą.

Kaip skelbia Statistikos departamentas, kasmet auga turistų iš Izraelio skaičius. Prieš kelerius metus jų buvo sumažėję – tuomet tai sieta su tuo, kad Lietuvai sentimentų jaučiančių izraeliečių karta paseno, tad nebekeliauja.

Skaičiuojama, kad iš Izraelio atvykstantys turistai dažniausiai aplanko kurortus – daugiausia Druskininkus.

Statistikos departamento duomenimis, pagal vidutines vienos kelionės išlaidas, daugiausiai išlaidauja turistai iš Izraelio (apie 650 Eur), Kinijos (apie 560 Eur) ir Japonijos (apie 557 Eur).

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.