„Lidl“ logistikos centro startas – balandžio viduryje

Daugiau kaip 42 tūkst. kv.

Kauno rajone, Ramučiuose pastatytas šios kompanijos 42 tūkst. kvadratinių metrų ploto logistikos centras bus atidarytas balandžio viduryje.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Kauno rajone, Ramučiuose pastatytas šios kompanijos 42 tūkst. kvadratinių metrų ploto logistikos centras bus atidarytas balandžio viduryje.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 12, 2016, 8:13 AM, atnaujinta Jun 8, 2017, 8:35 AM

Prekybos milžinė „Lidl“ suplanavo balandžio viduryje atidaryti šiuolaikinį logistikos centrą Ramučiuose ir pradėti savo veiklą Lietuvoje. Apie tai Kauno rajono merą Valerijų Makūną ketvirtadienį informavo UAB „Lidl“ direktorius Radostinas Rusevas Peinas (Radostin Roussev-Peine) ir šios įmonės Rinkodaros ir viešųjų ryšių departamento vadovė Agnė Dalia Gaižauskienė. 

Susitikime V. Makūnas priminė Kauno rajono savivaldybės tarybos priimtą sprendimą dėl mokesčių lengvatų darbo vietas kuriančioms įmonėms. Juo remiantis, naujos įmonės gali būti trejus metus atleidžiamos nuo žemės, žemės nuomos ir nekilnojamojo turto mokesčių. Verslininkams keliama sąlyga – įmonėje turi dirbti daugiau kaip pusė Kauno rajone gyvenamąją vietą deklaravusių darbuotojų. 

„Norėtųsi, kad naujos darbo vietos pirmiausia būtų kuriamos mūsų krašto žmonėms. Savo ruožtu mes stengsimės prisidėti prie infrastruktūros gerinimo, padėsime spręsti transporto ir kitas problemas“, – kalbėjo V. Makūnas. 

„Lidl“ atstovė A. D. Gaižauskienė pasakojo, kad naujajame logistikos centre ypač daug dėmesio skiriama šiuolaikinėms technologijoms, centras naudos „žaliąją“ energiją ir taupiąsias lemputes. 

„Lidl“ veikia 27-iose pasaulio valstybėse, todėl iš tiekėjų gali gauti didelius kiekius prekių mažesnėmis kainomis. Daugelis jų, pasak „Lidl“ direktoriaus R. Rusevo-Peino, yra sertifikuotos. „Mūsų formulė labai paprasta – geriausias kokybės ir kainos santykis“, – sakė jis, tikėdamas, kad įsitvirtinti Lietuvos rinkoje kompanijai „Lidl“ padės vokiška kokybė ir pavyzdinė tvarka. 

Verslo bei rajono valdžios atstovų susitikime aptartas ir opus „Lidl“ logistikos centro darbuotojų pavėžėjimo klausimas. R. Rusevas-Peinas minėjo, kad kol kas ši problema bus sprendžiama bendrovės pastangomis. Rajono meras V. Makūnas informavo, kad su Kauno miesto savivaldybe jau derina ir specialų autobusų maršrutą. 

Anot mero patarėjo Edmundo Mališausko, Ramučiuose, šalia magistralės Vilnius-Kaunas besiplėtojančiame Kauno logistikos parke jau veikia Lietuvos pašto ir „Gintarinės vaistinės“ rūšiavimo-paskirstymo sandėliai, planuoja kurtis kitos kompanijos. Atsižvelgdama į didėjančius sunkiasvorio transporto srautus, Automobilių kelių direkcija šioje vietoje projektuoja naują viaduką. Planuojama sutvarkyti ir kai kurias Ramučių gatves.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.