Mokslininkai: kasmet dėl oro taršos miršta 5,5 mln. žmonių

Apie 5,5 mln. pirmalaikių

Kinijoje apie 1,6 mln. mirčių per metus susiję su oro tarša, Indijoje – maždaug 1,3 milijono.<br>„Reuters“/“Scanpix“ nuotr.
Kinijoje apie 1,6 mln. mirčių per metus susiję su oro tarša, Indijoje – maždaug 1,3 milijono.<br>„Reuters“/“Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2016-02-13 11:09, atnaujinta 2017-06-08 05:44

Toksinės mikrodalelės, atsirandančios ore dėl elektrinių, gamyklų, transporto priemonių išmetamų teršalų, taip pat dėl anglies deginimo smarkiai didina širdies ligų ir plaučių vėžio riziką.

Kaip rodo tyrimas, oro tarša sukelia daugiau mirčių nei tokie rizikos veiksniai kaip nepakankama mityba, nutukimas, narkotikų vartojimas ir nesaugus seksas.

Daugiau nei pusė mirčių, sukeltų dėl oro taršos, registruojama Kinijoje ir Indijoje.

Mokslininkai, pristatę savo išsamius tyrimus didžiausiame mokslo festivalyje Vašingtone, jau ragino Kiniją ir Indiją naujausias technologijas nustatyti kaip prioritetą, siekiant apriboti toksinių medžiagų išmetimą į atmosferą.

Kaip rodo naujausi duomenys, Kinijoje apie 1,6 mln. mirčių per metus susiję su oro tarša, Indijoje – maždaug 1,3 milijono.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.