„Akropolius“ siekia valdyti ne iš Maltos, o iš Lietuvos

Panaikinus teisines kliūtis įsigyti prekybos centrus „Akropolis“, UAB „Vilniaus prekyba“ iš naujo inicijavo „Akropolių“ įsigijimo sandorio procedūrą. Šiai iniciatyvai pritarė UAB „Vilniaus prekyba“ valdyba.

„Akropoliai“ bus valdomi iš Lietuvos.
„Akropoliai“ bus valdomi iš Lietuvos.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 15, 2016, 2:28 PM, atnaujinta Jun 8, 2017, 1:09 AM

Suma, kurią už „Akropolių“ ir kito turto pardavimą UAB „Vilniaus prekyba“ pasiūlė Maltos bendrovei RELVIT LTD, atitinka dabartines rinkos sąlygas, tačiau nėra atskleidžiama, kol sandoris nebus užbaigtas.

„Vilniaus prekyba“ šį turtą iš bendrovės „Relvit“ ketino pirkti dar 2015 m. ir buvo pasirašiusi ketinimų protokolą dėl sandorio sudarymo, tačiau smulkiajam „Relvit“ akcininkui Mindaugui Marcinkevičiui pateikus skundus Lietuvos ir Maltos teismams, sandoris buvo laikinai sustabdytas.

Tiek Maltos, tiek Lietuvos teismai panaikino apribojimus sandoriui įvykti, tačiau pagal teisines procedūras, sandorio sudarymo parengiamieji veiksmai turi būti pradėti iš naujo.

„Visada tikėjome savo veiksmų teisėtumu ir galutine sandorio sėkme, todėl atnaujiname „Akropolių“ įsigijimo procesą. Taip pat tikimės, kad iki šiol procesą stabdęs smulkusis akcininkas nebegaišins laiko ir nustos kaišioti pagalius į ratus“ – sakė „Vilniaus prekybos“ direktorė Raimonda Kižienė.

Tam, kad sandoris būtų galutinai užbaigtas, šiems ketinimams turi pritarti „Relvit“ akcininkai.

Įvykus sandoriui „Akropolio“ grupės įmonių valdymas iš Maltos persikeltų į Lietuvą, kurioje būtų konsoliduojami grupės įmonių veiklos rezultatai. Tai reikštų dar paprastesnį informacijos apie įmonių veiklos rezultatus pasiekiamumą tiek netiesioginiams akcininkams, tiek verslo partneriams.

Be to, „Vilniaus prekyba“ galėtų padėti išspręsti „Akropolio“ grupės įmonėms naujų projektų finansavimo klausimą.

Maltos teismas dar gegužės mėn. yra nusprendęs, kad byloje pateikti įrodymai rodo, jog atsakovas suteikė visą reikalingą informaciją tam, kad akcininkai, įskaitant ir smulkiuosius, galėtų balsuoti turėdami visą reikalingą informaciją, bei panaikinęs skirtus apribojimus.

Lietuvos apeliacinis teismas 2015 m. spalio 21 d. paskelbė, kad panaikino laikinąsias apsaugos priemones ir leidžia parduoti „Akropolius“ „Vilniaus prekybai“. Teismas tai pat nustatė, kad nėra pagrindo uždrausti „Relvit“ ir „Vilniaus prekybai“ sudaryti sandorius dėl „Relvit“ valdomų bendrovių akcijų pardavimo.

Primename, kad akcininkų ginčas kilo, kai buvo nutarta parduoti „Akropolius“ Lietuvos bendrovei „Vilniaus prekyba“. Šiuo metu jie priklauso Maltoje registruotai bendrovei „Relvit“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.