„The Telegraph“: danams nepavyko praturtėti iš emigrantų

Daug ginčų keliantis įstatymas, kuris suteikia teisę valstybei konfiskuoti migrantų pinigus ir brangenybes, per pirmąją savaitę, kaip tik jis įsigaliojo, Danijos iždo nepapildė nei viena krona, rašo „The Telegraph“.

Atimti iš pabėgėlių jų asmeninius daiktus ir pinigus – didžia dalimi tai simbolinis veiksmas, kurio tikslas – atmušti pabėgėlių norą vykti į Daniją.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Atimti iš pabėgėlių jų asmeninius daiktus ir pinigus – didžia dalimi tai simbolinis veiksmas, kurio tikslas – atmušti pabėgėlių norą vykti į Daniją.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 16, 2016, 11:34 AM, atnaujinta Jun 7, 2017, 10:53 PM

Skelbiama, kad vadinamąjį brangenybių įstatymą Danijos parlamentas priėmė sausio pabaigoje, o vasario 5 dieną jis jau buvo pradėtas taikyti. Dabar policija turi teisę iš pabėgėlių centrų lankytojų reikalauti atiduoti grynuosius, o taip pat brangenybes, kurių vertė viršija 10 tūkst. kronų. Atsisakymo atveju policija turi teisę atlikti kratą. Išimtis taikoma tik relikvijoms – šeimyniniams portretams ir santuokiniams žiedams.

Ekspertų nuomone, tai, kad per savaitę nei karto nebuvo pritaikytas įstatymas, buvo galima nujausti. Sprendimas atimti iš pabėgėlių jų asmeninius daiktus ir pinigus – didžia dalimi tai simbolinis veiksmas, kurio tikslas – atmušti pabėgėlių norą vykti į Daniją.

Anksčiau leidinys rašė, kad daugelis Didžiosios Britanijos gyventojų palaiko pabėgėlių turimų vertingų daiktų konfiskavimo idėją.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.