Mokesčių skandale – ir Hario Poterio vardas

Didžiosios Britanijos bankui

RBS išpirko filmus „Haris Poteris ir Azkabano kalinys“, „Haris Poteris ir ugnies taurė“, „Troja“, „Betmenas: pradžia“, „Čarlis ir šokolado fabrikas“ bei dar 20 žymių kūrinių.<br>AFP/Scanpix nuotr.
RBS išpirko filmus „Haris Poteris ir Azkabano kalinys“, „Haris Poteris ir ugnies taurė“, „Troja“, „Betmenas: pradžia“, „Čarlis ir šokolado fabrikas“ bei dar 20 žymių kūrinių.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 17, 2016, 10:31 AM, atnaujinta Jun 7, 2017, 8:02 PM

Agentūros duomenimis, nuo 1997 iki 2008 metų RBS buvo teikiama mokestinių lengvatų, nes šis pirko filmus, o vėliau juos nuomodavo platintojams. Studija sutikdavo 15-20 metų kasmet mokėti bankui fiksuotą sumą, net jei filmas ir patirtų visišką komercinę nesėkmę.

Paviešintoje informacijoje nurodoma, kad RBS išpirko filmus „Haris Poteris ir Azkabano kalinys“, „Haris Poteris ir ugnies taurė“, „Troja“, „Betmenas: pradžia“, „Čarlis ir šokolado fabrikas“ bei dar 20 žymių kūrinių.

„Šie lėšų pervedimai yra sukurti visiškai dirbtinai, jais siekiama tik išvengti mokesčių“, – teigia juristas Jolyonas Maughamas.

Tiesa, ekspertas patikslina, kad sandoriai nėra laikomi neteisėtais. Kad bankas laikėsi tuo metu galiojusių įstatymų, pabrėžia ir RBS atstovė. 2007 metais atsiradus pokyčių mokesčių kodekse, organizacija nustojo vykdyti tokio pobūdžio sandorius.

Nuo 1997 metų Didžiosios Britanijos vyriausybė taikė nemažas lengvatas kino pramonėje veikusioms įmonėms, tačiau praėjus dešimčiai metų nuostatos buvo sugriežtintos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.