Vis daugiau užsieniečių užsimojo keliauti į Rusiją?

Užsienio turistų neigiamos nuostatos ėmė tirpti, ir jie vasarą vėl trauks į Rusiją? Kaip rašo Rusijos žiniasklaida, bent jau pačiose populiariausiose interneto svetainėse, skirtose skrydžių bilietams rezervuoti, užsakymų ėmė sparčiai gausėti. Svarstoma, kad tai lėmė nupigęs rublis.

Rusijos skrydžių bendrovės „Aeroflot“ atstovai taip pat kalba apie tai, kad lietuviai vis gausiau perka bilietus tranzitinėms kelionėms per Maskvą.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Rusijos skrydžių bendrovės „Aeroflot“ atstovai taip pat kalba apie tai, kad lietuviai vis gausiau perka bilietus tranzitinėms kelionėms per Maskvą.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 17, 2016, 12:58 PM, atnaujinta Jun 7, 2017, 7:26 PM

Pasirodo, ir lietuviai jau prisipirko bilietų vasaros skrydžiams į Maskvą. Tačiau joje neketina užsibūti – mūsiškiai tranzitu per Rusiją trauks į Tailandą ar kitas Pietryčių Azijos valstybes.

Anot laikraščio „Kommersant“, be gidų ir turizmo agentūrų palydos Rusijoje praleisti ateinančios vasaros atostogas planuoja daug daugiau užsieniečių nei pernai. Tai liudija pigiausių skrydžių paieškos sistemos „Momondo“ atlikto tyrimo duomenys. Juos skelbia ir portalas „Newsru.com“.  

Daugiausia bilietų užsisakė britai

„Momondo“ sistemos duomenimis, daugiausia bilietų skrydžiams į Rusiją rezervavo Didžiosios Britanijos gyventojai. Palyginti su pernykščiu sezonu, užsakymų srautas, plūstantis iš šios valstybės, padidėjo kone 144 proc.

Net 128 proc. daugiau bilietų skrydžiams į Rusiją užsakė norvegai. Iš Airijos, palyginti su tuo pačiu laiku praėjusiais metais, užsakymų pagausėjo maždaug 55,5 procento, iš Danijos – 38 proc., Vokietijos – 35 proc.

Į Rusiją daugiau ketina atskristi ir amerikiečių – bilietų jie rezervavo 11 proc. daugiau nei penai.

Teigiama, kad birželį – rugpjūtį daugiausia užsienio turistų sulauks Sankt Peterburgas ir Maskva. Šių miestų populiarumas, „Momondo“ duomenimis, atitinkamai padidėjo maždaug 35 ir 26 procentais.

Panašius duomenis pateikia ir bilietų skrydžiams išankstinio rezervavimo sistema „Skyscanner“.

Jos duomenimis, šiemet 35 proc. daugiau nei 2015-ųjų pradžioje užsienio valstybių piliečių iš anksto rezervavo bilietus vasaros skrydžiams į Rusiją.

Skris ne tik į Maskvą

Poilsiautojai pamalonins ir kitus Rusijos mietus. Pavyzdžiui, skrydžiams į Irkutską užsakyta dvigubai daugiau bilietų nei praėjusį sezoną.

Skrydžiams į Simferopolį bilietų paklausa pasistiebė trečdaliu, į Sočį – 58, Krasnodarą – 53, Jaketerinburgą – 38, Novosibirską – 26 procentais.

Kodėl šiemet taip padidėjo skrydžių į Irkutską paklausa? Anot „Momondo“ analitikų, tai nulėmė geografiškai patogi šio miesto padėtis. Iš Irkutsko keliautojams nesunku pasiekti Baikalo ežero pakrantes, o šis ežeras – mėgiama užsienio turistų vieta.

Nuvertėjęs rublis atpigino keliones

Pasak „Momondo“ atstovės Irinos Rebovol, užsienio turistų troškimą pakeliauti po Rusiją labiausiai pakurstė nuvertėjęs rublis. Nors skrydžių kainos į Rusiją nuo krizės pradžios iki šiol šiek tiek ir paaugo, vis dėlto jos tiek daug nepadidėjo, kiek nusmuko rublio vertė.

Valiutų kurso pokyčiai rusus verčia vis smarkiau taupyti, o užsieniečius – išlaidauti.

Tai, kad padidėjo ir tebedidėja skrydžių į Rusiją trauka liudija ir gausėjantis „tranzitinių“ turistų srautas.

 Pasak turizmo agentų, nuo šių metų pradžios užsieniečiai vis dažniau užsisako tranzitinių kelionių iš Maskvos į kitas valstybes.

Dažniausiai tranzitines keliones perka Baltijos valstybių bei Vokietijos gyventojai, norintys pasiekti Pietryčių Aziją bei Tailandą.

Parengė Audrė Srėbalienė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.