Senienos ore: dar nevėlu išbandyti blogiausią pasaulyje skrydį

2015 metais Šiaurės Korėjos oro linijų kompanija „Air Koryo“ ketvirtąjį kartą iš eilės buvo paskelbta blogiausia pasaulyje. Ji vienintelė pagal „Skytrax“ reitingus turi vos vieną žvaigždutę iš penkių. 2006 metais šiai kompanijai buvo uždrausta skraidyti Europos oro erdvėje ir nors draudimas galiojo vos ketverius metus, buvo leista skraidyti tik „Тu-204“ lėktuvams. Tarkime, „Air Koryo“ skraidina į Rusijos miestą Vladivostoką, bet ir tai nereguliariai. Paprastai keleiviai Pekine stengiasi persėsti į kitus lėktuvus.

„Bloomberg“ skelbia penkias priežastis, dėl kurių verta kuo skubiau nusipirkti bilietus į Pchenjaną ir „pasimėgauti“ į praeitį iškeliaujančia seniena.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
„Bloomberg“ skelbia penkias priežastis, dėl kurių verta kuo skubiau nusipirkti bilietus į Pchenjaną ir „pasimėgauti“ į praeitį iškeliaujančia seniena.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2016-02-22 16:19, atnaujinta 2017-06-07 00:55

Seni lėktuvai, neskanus maistas ir įkyrūs pramoginiai vaizdo įrašai – dėl šių dalykų daugiausia skundžiasi „Air Koryo“ keleiviai. Kaip ir dėl to, kad apie bagažo svorį sprendžiama iš akies ir tai nenuteikia keleivių optimistiškai.

Dabar viskas gali pasikeisti. 2020 metais Šiaurės Korėja ketina padidinti turistų srautus 20-čia kartų, tai yra iki 2 mln. žmonių. „Air Koryo“ jau pradėjo pirkti naujus lėktuvus, pasiuvo naujas skrydžių palydovų uniformas ir netgi savo laineriuose įrengė verslo klases. Todėl, kol naujovės tik pradedamos diegti ir kol dar galima išvysti senąsias „Air Koryo“ oro linijas, „Bloomberg“ skelbia penkias priežastis, dėl kurių verta kuo skubiau nusipirkti bilietus į Pchenjaną ir „pasimėgauti“ į praeitį iškeliaujančia seniena.

Nusipirkę į bilietą į „Air Koryo“ reisą jūs galėsite:

1. Pasimėgauti unikalia „pramoga“, kuomet skrydžio metu demonstruojamas spalvingas vaizdo įrašas, kuriame pasirodo mėgstamiausia Kim Jong Uno grupė „Moranbong“, kurios dalyvės apdainuoja Šiaurės Korėjos lyderį (beje, įrašo garso reguliuoti negalima).

2. Pajusti ypatingą atmosferą skrendant sovietų gamybos lėktuvu: daugelis „Air Koryo“ lėktuvų buvo pagaminti Sovietų Sąjungoje dar septintajame dešimtmetyje. Iki dabar, kai buvo nupirkti du palyginti nauji „Тu-204“ lėktuvai, kompanija nepirko lėktuvų beveik du dešimtmečius.

3. Paskanauti garsiųjų sumuštinių, kuriais jau dagybę metų savo keleivius maitina „Air Koryo“. Kadangi dėl šių patiekalų sudėties vyksta karšti ginčiai ( didžioji polemika verda dėl kotletų), „Bloomberg“ nutarė susisiekti su oro kompanijos biuro darbuotojais Pekine. Atsakymo iš „Air Koryo“ atstovų leidinys taip ir neišgirdo.

4. Pasimėgauti visiškai tuščiu, bet užtat nauju Pchenjano oro uostu. Čia jums neteks brautis per minią turistų ir ilgose eilėse laukti registracijos.

5. O pagrindinė priežastis – pažvelgti į šį „atsiskyrusį pasaulį“ iš vidaus: pasivaikščioti „totalitarinėmis gatvelėmis“ ir būti sustabdytiems už netinkamoje vietoje padarytą asmenukę.

EP Rinkimai

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
Gyvai: kandidatų komentarai po pirmojo prezidento rinkimų turo