Partijų vadai baksnoja Seimą, kad nevilkintų socialinio modelio

Valdantieji sako sutariantys, kad

M.Patašiaus nuotr.
M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt

Feb 23, 2016, 12:55 PM, atnaujinta Jun 6, 2017, 10:15 PM

„Politinėje taryboje dar kartą buvo iškeltas socialinio modelio klausimas. Laikomės labai vieningos nuomonės ir pozicijos, kad šis modelis turi būti pateiktas Seimui laiku ir turi būti svarstomas pavasario sesijoje.

Kalbėjome ir apie tai, kad klausimams, kurie buvo iškelti Seimo Socialinių reikalų ir darbo komitete, atsakymus turi pateikti Finansų ministerija. Jų laukiama šią savaitę, penktadienį. Manome, kad nebus jokių problemų dėl tų įstatymų priėmimo“, – sakė premjeras socialdemokratų lyderis Algirdas Butkevičius.

„Linkime komitetui kuo greičiau baigti procedūras, atiduoti socialinio modelio projektą Seimui svarstyti. Manome, kad tai reikalingas ir būtinas dokumentas Lietuvai – ekonomikai, darbo vietoms.

Žinoma, turi būti išlaikytas teisingumo principas. Jei vienoj vietoj daromos nuolaidos, atleidimai, visi kiti dalykai, kitoj vietoj turi būti didinamas paskatinimas žmonėms, kad dirbantieji nebūtų nuskriausti, ir būtų priimtas dokumentas, kuris reikalingas Lietuvai“, – sakė Darbo partijos pirmininkas europarlamentaras Valentinas Mazuronis.

Anksčiau premjeras yra sakęs laukiantis pažangos Seime svarstant socialinį modelį Socialinių reikalų ir darbo komitete, o Seimo pirmininkė „darbietė“ Loreta Graužinienė buvo sukėlusi premjero pasipiktinimą, kai pareiškė nematanti galimybių galutinį sprendimą dėl socialinio modelio priimti per pavasario sesiją. Tuomet premjeras susitiko su Darbo partijos vadovu norėdamas išsiaiškinti, ar tai esanti asmeninė L.Graužinienės, ar visos partijos pozicija.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.