Darbo birža pabėgėliams siūlys atlikti profesinius testus

Darbo birža į Lietuvą

Profesinis asmenybės testas „Profile XT“ leis įvertinti pabėgėlių asmenines savybes, profesinius interesus ir mąstymo gebėjimus.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Profesinis asmenybės testas „Profile XT“ leis įvertinti pabėgėlių asmenines savybes, profesinius interesus ir mąstymo gebėjimus.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 24, 2016, 12:16 PM, atnaujinta Jun 6, 2017, 6:31 PM

„Į mūsų šalį atvykusiems žmonėms nepakanka vien išmokti kalbą ir suprasti kultūrą, ne mažiau svarbu įsitraukiant į šalies gyvenimą pradėti dirbti. Integracijos į darbo rinką procesui organizuoti taikydami specialią metodiką, tiksliau galėsime įvertinti jų darbinius gebėjimus ir asmenybės polinkius“, – pažymėjo Lietuvos darbo biržos direktoriaus pavaduotojas, laikinai vykdantis direktoriaus funkcijas, Alvydas Puodžiukas.

Profesinis asmenybės testas „Profile XT“ leis įvertinti pabėgėlių asmenines savybes, profesinius interesus ir mąstymo gebėjimus. Gautus rezultatus testas taip pat palygins su populiariausių Lietuvoje profesijų specialistams keliamais reikalavimais bei būdingomis savybėmis, parinkdamas tinkamiausių profesijų sąrašą.

„Dirbdami su įvairiomis šalies įmonėmis, įsitikinome, kad šis pasaulyje pripažintas testas suteikia pakankamai informacijos bei darbdaviui leidžia priimti teisingą sprendimą tiek apie itin kvalifikuotą, tiek ir apie darbinės patirties neturintį kandidatą“, – teigia „Adduco“ partnerė-ekspertė Airida Zavadskė.

Pasak ekspertės, testas leidžia išsiaiškinti tai, kas svarbiausia kiekvienoje darbinėje pozicijoje: būsimo darbuotojo gebėjimą mokytis, domėjimosi sritis, talentus, asmenines savybes, tokias kaip gebėjimas vadovauti komandai, draugiškumas, taisyklių laikymasis ar savarankiškumas.

Drauge su testo rezultatais potencialiam darbdaviui bus pateikiamos ir rekomendacijos, kaip greičiau ir sėkmingiau jį integruoti į konkrečią darbo vietą.

Testą atvykėliai galės atlikti gimtąja kalba, o jo rezultatai bus pateikiami lietuviškai. Tai suteiks galimybę pabėgėliams pradėti darbo paieškas vos tik atvykus į Lietuvą ir dar nemokant kalbos.

Testo rezultatus Darbo birža pristatys atitinkamų profesijų specialistų ieškančioms Lietuvos įmonėms, taip skatindama greitą pabėgėlių įdarbinimą bei integraciją.

Pirmosios į Lietuvą atvykusios pabėgėlių šeimos atstovas jau atliko testą, kuris padės ieškant darbo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.