Kaltinamieji dėl „Maxima“ griūties sulaukė grasinimų nužudyti

Latvijoje auga įtampa dėl prekybos centro „Maxima“ griūties. Dėl tragedijos Rygoje kaltinami asmenys sulaukė grasinimų nužudyti, o juos jau saugo policija. Kitą savaitę turėtų įvykti teismo procesas, kuriame dalyvaus kaltinamieji dėl prekybos centro griūties.

Nuo „Maxima“ griūties praėjo daugiau nei dveji metai, tačiau teismo pabaigos dar nematyti.<br>R.Vitkaus nuotr.
Nuo „Maxima“ griūties praėjo daugiau nei dveji metai, tačiau teismo pabaigos dar nematyti.<br>R.Vitkaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 24, 2016, 2:34 PM, atnaujinta Jun 6, 2017, 6:06 PM

„Maxima Latvija“ darbo saugos specialistė Ina Šuvajeva jau yra saugoma policijos, o grasinimų taip pat sulaukė Rygos statybų inspekcijos darbuotojos Marike Treie ir Aja Melnikova, kurios irgi yra kaltinamos tragedijos byloje.

Policija gavo informacijos, kad jas ketinama nužudyti. Dėl to policija jau pradėjo tyrimą, tačiau oficialiai nieko nekomentuoja, antradienį vakare paskelbė Latvijos nacionalinės televizijos laida „Panorama“.

Tai patvirtino I.Šuvajevos advokatas: „Galiu patvirtinti, kad pradėta baudžiamoji byla dėl ketinimo nužudyti tris žmones. Mes apie tai sužinojome prieš Kalėdas, kai darbuotojas iškvietė policiją ir pranešė turintis informacijos apie galimą pasiruošimą žmogžudystei. Mano klientė yra saugoma policijos, kuri pranešė, kad grasinimai susiję su tragedija Zolitudėje“.

Beje, pati „Maxima Latvija“ darbo saugos specialistė tokių grasinimų neišgirdo.

Rygos prekybos centro „Maxima“ stogas įgriuvo 2013 metų lapkričio 21-ąją. Per tragišką incidentą žuvo 54 žmonės, tarp jų trys gelbėtojai, dar dešimtys žmonių buvo sužeisti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.