Klaipėdos uostas laukia kinų invazijos

Daugėjant Azijos investicijų

Klaipėdos valstybinio jūrų uosto generalinis direktorius Arvydas Vaitkus kinų planų grėsmės Lietuvai neįžvelgia.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Klaipėdos valstybinio jūrų uosto generalinis direktorius Arvydas Vaitkus kinų planų grėsmės Lietuvai neįžvelgia.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 24, 2016, 8:11 AM, atnaujinta Jun 6, 2017, 8:04 PM

„China Merchants group“ prieš keletą metų surado nišą investicijoms Europoje, nors ir už Europos Sąjungos (ES) ribų, bet vos už 300 kilometrų nuo Klaipėdos uosto. Baltarusijoje, netoli Minsko, šiemet pradedamas statyti Kinijos ir Baltarusijos pramonės parkas kelią prekybos koridoriui planuoja tiesti per Lietuvą.

Klaipėdos valstybinio jūrų uosto generalinis direktorius Arvydas Vaitkus kinų planų grėsmės Lietuvai neįžvelgia. Anot jo, netekę girdėti, kad ir kiti Europos uostai kinų bijotų. A.Vaitkaus manymu, Klaipėdai kaip tik pasisekė, kad ji sulaukė tiek dėmesio, nes Vakarų Europos investuotojų Klaipėdos uostas esą netraukia.

„Girdime rimtus partnerių kinų ketinimus plėtoti ne tik logistikos, bet ir gamybos sektorių. Klaipėdos uoste didėtų apyvarta nepriklausomai nuo to, ar tai būtų žaliavos, ar prekės“, -sakė A.Vaitkus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.