Gera žinia kauniečiams: teiks dvi naujas paslaugas

Dar šį pavasarį Kaune turėtų atsirasti pasaulio didmiesčiuose populiari dviračių nuoma, taip pat ketinama pradėti teikti kituose miestuose pasiteisinusias automobilių dalijimosi paslaugas.

Nuo gegužės pradžios kauniečiai ir miesto svečiai galės išsinuomoti dviratį.<br>M.Patašiaus nuotr.
Nuo gegužės pradžios kauniečiai ir miesto svečiai galės išsinuomoti dviratį.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

„Lietuvos rytas“

Feb 27, 2016, 1:54 PM, atnaujinta Jun 6, 2017, 7:56 AM

„Praėjusiais metais buvo skelbtas viešas konkursas dėl dviračių nuomos punktų įrengimo. Atsirado tik vienas dalyvis ir kiek vėliau jis pasitraukė, nusprendęs, jog tokia veikla nerentabili. Todėl suradome kitą būdą, pagal kurį su pasiūlymais teikti šias paslaugas gali kreiptis bet kuri įmonė“, – teigė Kauno savivaldybės administracijos direktorius Gintaras Petrauskas.

Miesto savivaldybei pasiūlymą pateikusi Vilniuje automobilių dalijimosi paslaugą „CityBee“ teikianti įmonė „Prime Leasing“ Kaune nuomoti dviračius ketina nuo šių metų gegužės 1 dienos. Planuojama, kad kauniečiai ir miesto svečiai galės naudotis 150–200 dviračių, kuriuos ketinama nuomoti ne trumpiau nei šešis mėnesius per metus.

Įmonė taip pat planuoja Kaune teikti automobilių dalijimosi paslaugą „CityBee“. Kauno miesto taryba pritarė siūlymui dalijimuisi skirtus automobilius atleisti nuo mokesčio už parkavimą. Pirmajame etape bendrovė „Prime Leasing“ ketina naudoti 50 automobilių. Atsižvelgus į situaciją rinkoje, ateityje šis skaičius gali išaugti iki 100.

Specialistų skaičiavimais, dėl suteiktos lengvatos miesto biudžetas per metus negaus 30,4 tūkst. eurų pajamų. Automobilių dalijimosi paslaugą ketinama teikti 36 stotelėse, iš kurių tik 10 bus centrinėje miesto dalyje. (LS)

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.