„Vičiūnų grupės“ produktai į Braziliją keliaus iš Lietuvos

Pardavimų geografiją kasmet

Bendrovės „Vičiūnų grupė“ valdybos pirmininkas Šarūnas Matijošaitis.<br>lrytas.lt nuotr.
Bendrovės „Vičiūnų grupė“ valdybos pirmininkas Šarūnas Matijošaitis.<br>lrytas.lt nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 29, 2016, 11:26 AM, atnaujinta Jun 6, 2017, 3:14 AM

„Tai iš tiesų gera naujiena „Vičiūnų grupei“. Prieš ketverius metus mes žengėme į Brazilijos rinką ir per šį laiką spėjome su ja gana neblogai susipažinti. Tačiau mūsų maršrutas į Braziliją prasidėdavo Ispanijoje, o ne Lietuvoje. Gautas sertifikatas suteikia galimybę Brazilijos rinkai pasiūlyti įvairesnės mūsų Lietuvoje esančiuose fabrikuose pagamintos produkcijos“, – sakė bendrovės „Vičiūnų grupė“ valdybos pirmininkas Šarūnas Matijošaitis.

Sertifikatas prekiauti lietuviška produkcija Brazilijoje suteiktas trims „Vičiūnų grupės“ įmonėms: UAB „Plungės kooperatinė prekyba“, UAB „Vičiūnai ir partneriai“ bei UAB „Orka Foods“. Anot Š. Matijošaičio, artimiausiu metu į Braziliją turėtų iškeliauti pirmieji produktai iš surimi, paniruoti produktai, lašišos bei gyoza koldūnai pagaminti Lietuvoje.

„Brazilijos rinkos charakterį patyrėme ketverius metus laukdami lietuviškai produkcijai skirto starto. Už tai, kad pagaliau turime tiesų lietuviškos produkcijos kelią į Braziliją, esame ypač dėkingi ir Lietuvos Respublikos generalinei konsulei Brazilijoje Laurai Guobužaitei. Šiuo metu esame visiškai pasiruošę tuo naujuoju keliu pasinaudoti. Padarysime tai pačiu artimiausiu metu, kai tik turėsime šiai rinkai skirtų pakuočių“, – kalbėjo Š. Matijošaitis.

Į užsienio šalis, atrandant vis naujus pardavimų maršrutus, parduodama apie 97 proc. „Vičiūnų grupės“ pagaminamos produkcijos. „Vičiūnų grupės“ įmonių pardavimų geografijoje šiuo metu – jau 57 šalys. Grupės įmonėse pagaminti žuvies bei įvairūs miltiniai produktai pasiekia ne tik Europos, bet ir tolimiausias JAV, Japonijos ir Australijos rinkas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.