Palanga ruošiasi neįtikėtinai plėtrai

Pajūrio kurorte atsirasiantys nauji dideli viešbučiai bei sveikatos centrai žada rimtų permainų. Tikimasi, kad milžiniškų gydyklų tinklas minias poilsiautojų turėtų pritraukti ir šaltuoju metų laiku.

Palanga keis savo rūbą.<br>D.Umbraso nuotr.
Palanga keis savo rūbą.<br>D.Umbraso nuotr.
„Mineros“ ketinamo statyti gydyklų komplekso vietoje riogsantys statiniai bus pradėti griauti jau kovo mėnesį.<br>E.Kazlaučiūnaitės nuotr.
„Mineros“ ketinamo statyti gydyklų komplekso vietoje riogsantys statiniai bus pradėti griauti jau kovo mėnesį.<br>E.Kazlaučiūnaitės nuotr.
Numatomo statyti „Marriott“ viešbučio vietoje pumpuojamas išbetonuotoje būsimos požeminės automobilių aikštelės duobėje susikaupęs vanduo.
Numatomo statyti „Marriott“ viešbučio vietoje pumpuojamas išbetonuotoje būsimos požeminės automobilių aikštelės duobėje susikaupęs vanduo.
Daugiau nuotraukų (3)

Alvydas Ziabkus („Lietuvos rytas“)

Mar 2, 2016, 5:30 AM, atnaujinta Jun 5, 2017, 10:05 PM

Kol kas Palanga dideliais SPA kompleksais pasigirti negali.

Kai kurie aukštesnės klasės viešbučiai teikia gydomųjų vandens procedūrų bei įvairių masažų paslaugas, bet, palyginti su milžiniškomis Druskininkų gydyklomis, pajūrio kurorte esantys SPA centrai nėra dideli.

Tokią situaciją per kelerius metus numato pakeisti Palanga susidomėjęs tarptautinis tinklas, kuris į SPA viešbučių kompleksus ketina investuoti dešimtis milijonų eurų.

Marriott“ pasirinko Palangą

Daugiausia vilčių kurorto valdžia sieja su didžiausio pasaulyje amerikiečių viešbučio tinklo „Marriott“ atėjimu į Palangą.

Lietuvos pajūrio kurorte atsiradęs šio pasaulinio tinklo viešbutis būtų vienintelis trijose Baltijos šalyse.

„Marriott“ vardu pavadintas viešbutis su dideliu SPA bus statomas visai šalia jūros pačiame kurorte centre buvusio „Jūratės“ baseino sklype, kuris priklauso švedų baldų gamybos koncerno „Ikea“ nekilnojamojo turto bendrovei „Vastint Lithuania“.

Jau susitarta, kad „Vastint Lithuania“ pastatytą didžiausią Palangoje viešbučio ir SPA kompleksą nuomos „SPA Vilnius“ prekės ženklui atstovaujančiai bendrovei „Raminora“, kuriai sveikatingumo centrai priklauso Druskininkuose, Anykščiuose ir Vilniuje.

Be nuomos už pastatą, „Raminora“ mokės sutartą franšizės mokestį „Marriott“ viešbučių tinklui.

Statinį projektuojantys vokiečių ir anglų architektai jau gavo „Marriott“ atstovų pageidavimus, kad viešbutis atitiktų šio tinklo standartus ir reikalavimus.

Apie 150 numerių 4 aukštų viešbučio bendrasis plotas turėtų siekti 14 tūkst. kv.m ir atitikti ne mažiau kaip 4 žvaigždučių standartą.

Veiks SPA kompleksas

Šiuo metu baigiamos paskutinės trišalės derybos dėl „Marriott“ viešbučių tinklo franšizės suteikimo naujajam viešbučiui.

Tikimasi, kad galutinė investuotojo, operatoriaus ir franšizę suteikiančio „Marriott“ tinklo veiklos sutartis bus pasirašyta dar iki rudens, pabaigus techninį statinio projektą ir gavus leidimą statyti.

Jei neatsiras nenumatytų trukdžių, „Marriott“ viešbutį Palangoje planuojama atidaryti prieš 2018 metų vasarą.

Palangai svarbaus būsimo sandorio sudarymą patvirtina ketvirtadienį Palangos savivaldybėje numatoma pasirašyti trišalė bendradarbiavimo su investuotoju „Vastint Lithuania“ ir operatoriumi „Raminora“ sutartis.

Šiuo susitarimu bus apibrėžtos bendradarbiavimo sąlygos įgyvendinant šį Palangai svarbų projektą, į kurį ketinama investuoti per 20 mln. eurų.

Kaip papasakojo bendrovės „Raminora“ vadovas Valdas Trinkūnas, iš pradžių viešbutyje SPA paslaugoms buvo ketinama skirti tik nedidelę dalį patalpų.

Tačiau būsimo viešbučio valdytojo pageidavimu SPA kompleksas užims apie 3 tūkst. kvadratinių metrų plotą, o įvairioms sveikatinimo procedūroms numatyta skirti 50 kambarių.

V.Trinkūno manymu, tai būtina, kad nuo sezoniškumo vis dar kenčiančioje Palangoje atsirasiančio didžiausio viešbučio veikla nebūtų nuostolinga šaltuoju metų laiku, kai poilsiautojų srautas kurorte sumažėja.

Statys ištisą gydyklų miestelį

Dar vienas milžiniškas gydyklų kompleksas iškils šiaurinėje kurorto dalyje vietoj dabar esančių apgriuvusių buvusių purvo gydyklų statinių.

„Eglės“ sanatorijas Druskininkuose bei Birštone valdanti Šiaulių banko antrinė bendrovė „Minera“ Palangoje užsimojo pastatyti didžiausią šio tinklo gydyklų kompleksą.

Apie 7 hektarų ploto teritorijoje tarp Vytauto gatvės ir Klaipėdos plento per keletą metų numatoma pastatyti 9 tarpusavyje susijungiančius įvairaus aukščio pastatus.

Keturi iš jų bus apie pusantro tūkstančio vietų gyvenamieji pastatai.

Bendras gydyklų ir gyvenamųjų pastatų plotas sieks apie 53–54 tūkst. kv.m ir beveik 10 tūkst. kvadratinių metrų bus didesnis už „Eglės“ sanatorijos kompleksą Druskininkuose.

Pritraukdama Europos Sąjungos ir partnerių lėšas „Minera“ į „Eglės“ gydyklų komplekso statybą Palangoje numačiusi investuoti per 50 mln. eurų.

Būsimosios gydyklos taps ir didžiausiu kurorto darbdaviu. Numatoma, kad įgyvendinus visą numatytą projektą komplekse dirbs apie 450 žmonių.

Žada moderniausią sanatoriją

Šiuo metu baigiami projektavimo darbai, o kovą rengiamasi pradėti griauti sklypo teritorijoje esančius apleistus statinius.

Pirmojo etapo statybas ketinama pradėti 2016 metų pabaigoje ir baigti per metus.

Tuomet čia atsiras gydyklų pastatas ir pirmasis gyvenamasis korpusas.

Vėliau per keletą metų ketinama pabaigti visą projektą.

„Tai bus moderniausia sanatorija Lietuvoje, kurioje gydymo procesui bus naudojamas čia esančių gręžinių mineralinis vanduo bei gydomasis purvas, kasamas iš „Minerai“ priklausančių, už keleto kilometrų esančių purvo karjerų Pryšmančių kaime Kretingos rajone“, – teigė įmonės „Minera“ vadovas Donatas Jurevičius.

Komplekse bus įrengtas erdvus 25 metrų plaukimo ir pramoginis baseinas, bus atliekamos visos šiuolaikiškos gydomosios procedūros.

Šių gydyklų paslaugomis galės naudotis ne tiktai čia apsigyvenę poilsiautojai ar ligoniai, bet ir visi palangiškiai bei kurorto svečiai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.