Kaziuko mugė savaitgalį įtrauks į renginių sūkurį

Jau šį savaitgalį amatininkus,

Kultūrinė programa prasidės Katedros aikštės Amatininkų miestelyje, kur po atidarymo ceremonialo ketinama pasirašyti pilietinės iniciatyvos „AuGink savo kraštą“ memorandumą.<br>A.Vaitkevičiaus nuotr.
Kultūrinė programa prasidės Katedros aikštės Amatininkų miestelyje, kur po atidarymo ceremonialo ketinama pasirašyti pilietinės iniciatyvos „AuGink savo kraštą“ memorandumą.<br>A.Vaitkevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2016-03-03 08:05, atnaujinta 2017-06-05 18:11

Šiemet amatininkų miestelis įsikurs Katedros aikštės pradžioje. Netrūks ūkininkų ir meistrų, pristatančių originalius, tradicinius gaminius, maisto produktus, išgaunamus iš kokybiškų žaliavų. „Ūkininkai gamina daug įvairios, sveikos, kokybiškos produkcijos, kuri tinka kiekvieno skoniui. Kaziuko mugė – vieta, kur ūkininkai pristato savo gaminius, o mugės lankytojai gali jų paragauti ir įsigyti“, – teigia žemės ūkio ministrė Virginija Baltraitienė.

Šiemet, kaip ir praėjusiais metais, Žemės ūkio ministerija ir Lietuvos žirgynas specialiai šiam renginiui paskolins dvikinkę karietą. Žemės ūkio ministerijos karieta Vilniaus senamiesčio gatvėmis riedės jau šį penktadienį. Iš pradžių šia transporto priemone į šventės atidarymą atvyks mugės „Kaziukas 2016“ organizatoriai, o vėliau ją galės išbandyti ir miestiečiai.

Kultūrinė programa prasidės Katedros aikštės Amatininkų miestelyje, kur po atidarymo ceremonialo ketinama pasirašyti pilietinės iniciatyvos „AuGink savo kraštą“ memorandumą. Žemės ūkio ministerija primena, kad „AuGink savo kraštą – tai pilietinė iniciatyva, kurios tikslas – atkreipti žmonių dėmesį į sveiką ir kokybišką maistą, užauginamą netoli jų gyvenamosios vietos. Didinant vietinės produkcijos žinomumą ne tik ugdoma sveika visuomenė, bet ir stiprinama šalies ekonomika.

Kaziuko mugės metu Lukiškių aikštėje bus galima stebėti, kaip skobiamas ilgiausias šaukštas Lietuvoje. Virgilijus Vaičiūnas, iš Plungės kilęs medžio skulptorius, per 4 dienas iš 12 metrų ilgio rąsto ruošiasi išdrožti rekordinio dydžio šaukštą. Šiuo šaukštu šeštadienį bus semiama antienos sriuba ir dalijama vilniečiams, miesto svečiams.

Rotušės aikštėje įsikūrusiame Žydų miestelyje netrūks šokių, dainų ir tradicinių patiekalų. Praeivius linksmins muzikos kolektyvų pasirodymai, cirko programa, viduramžių ir šiuolaikiniai gatvės šokiai, pasakų personažai.

Kaziuko mugė vyks kovo 4-6 dienomis, atidarymo ceremonija įvyks penktadienį 15 val.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: ar panaikinta PVM lengvata tikrai žlugdo maitinimo verslą?