Po įtartino sandorio su latviais – į bedarbių gretas

Įmonės veikla ir rezultatais nepatenkintų Šiaulių miesto vadovų kantrybė išseko po dienraščio „Lietuvos rytas“ paskelbto žurnalistinio tyrimo apie „Busturo“ įmonės ir Jelgavos autobusų parko sandorį.

Šiuos autobusus „Mercedes Benz Citaro“ latviai nesėkmingai bandė parduoti visus metus.<br>G.Šiupario nuotr.
Šiuos autobusus „Mercedes Benz Citaro“ latviai nesėkmingai bandė parduoti visus metus.<br>G.Šiupario nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2016-03-04 06:06, atnaujinta 2017-06-05 15:03

Šiaulių bendrovė iš latvių pernai įsigijo 9 autobusus „Mercedes Benz Citaro“. Už 2005 m. pagamintus autobusus buvo paklota net 450 tūkstančių eurų.

Šis sandoris pirmiausia įtarimų sukėlė dėl palyginti didelės kainos. „Parduoti vieną tokį autobusą už 35-36 tūkstančius eurų būtų džiaugsmas, o išsyk 9 – laimė“, – sakė žurnalistą konsultavęs vienos keleivių pervežimu užsiimančios bendrovės vadovas.

Žurnalisto tyrimas atskleidė dar daugiau įdomybių. Paaiškėjo, kad internete konkurso laimėtojas buvo įvardintas likus 39 dienoms iki oficialaus konkurso paskelbimo.

Busturas“ konkursą autobusams pirkti paskelbė 2014 m. spalio 9-ąją. Prieš tai buvo gautas Šiaulių tarybos palaiminimas – rugpjūčio 28-ąją tam paskirta 1,5 milijono litų (450 tūkstančių eurų).

Po tarybos posėdžio praėjus vos 4 dienoms, rugsėjo 1-ąją, viename internetiniame forume jau buvo įvardinta, kad „Busturas“ iš Jelgavos autobusų parko pirks 9 dyzelinu varomus autobusus „Mercedes Benz Citaro“.

Tuo tarpu konkursas buvo paskelbtas tik spalio 9-ąją, o apie laimėtoją pranešta gruodžio 1 d.

Ne mažiau klaustukų kilo, perskaičius konkurso sąlygas – susidarė įspūdis, kad jos ruoštos konkrečiam dalyviui.

Mat sąlygose buvo nurodyta ne tik autobusų pagaminimo metai, rida ir variklio galia. „Busturui“ buvo galima siūlyti tik autobusus, kuriuose tonuotas vairuotojo pusės langas, o padangų išmatavimai – 275/70R/22,5.

Beje, su Šiauliais besibičiuliaujančio Jelgavos miesto įmonė apie šiuos reikalavimus atitinkančių autobusų pardavimą paskelbė dar 2013 m. Tad nenuostabu, kad konkurse ir dalyvavo vienintelis tiekėjas.

Įmonės veikla nepatenkinti miesto politikai buvo sušaukę valdančiosios koalicijos posėdį. Vienbalsiai nuspręsta – „Busturo“ bendrovei būtinas kitas vadovas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.