Kauno verslininkai pralaimėjo kovą dėl reklamos stendų

Iš Kauno centro dingo 9 miesto tikrai nepuošę reklamos stendai. Jie buvo nukelti, nes savininkai ilgus metus įrenginių nesugebėjo įteisinti ir nemokėjo mokesčių. Koks likimas laukia kitose vietose dar esančių tos pačios įmonės reklamos stovų?

Laisvės alėjoje daug metų stovėję nelegalūs reklaminiai stendai buvo nukelti.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Laisvės alėjoje daug metų stovėję nelegalūs reklaminiai stendai buvo nukelti.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Vėjūnė INYTĖ

Mar 6, 2016, 3:54 PM, atnaujinta Jun 2, 2017, 1:54 PM

Paskutinę vasario dieną Laisvės alėjoje praeiviai stebėjo, kaip darbininkai vieną po kito nuo stovų pjovė reklaminius stendus, pasitelkę kranus krovė juos į sunkvežimius ir išgabeno.

Vieni miestiečiai tuo džiaugėsi, nes kai kurie stovai nuo senatvės jau buvo pakrypę, kitiems jie kėlė sentimentų, todėl buvo gaila griaunamos praeities.

Tačiau retas kaunietis, ko gero, žinojo, kad šie afišomis apklijuoti įrenginiai yra nelegalūs, o juos eksploatavusi įmonė už gaunamas iš reklamos pajamas net 10 metų miestui nemokėjo mokesčių.

Verslininkai vilkino procesus

Pirmąją kovo savaitę Laisvės alėjoje neliko 9 reklaminių stendų, ant kurių būdavo klijuojamos renginius reklamuojančios afišos.

Miesto savivaldybės administracijos direktorius Gintaras Petrauskas sakė, kad juos nukelti nuspręsta todėl, kad įmonė „Prašau“ 10 metų nesugebėjo susitvarkyti dokumentų ir įteisinti 20 savo reklaminių įrenginių.

„Dėl kiekvieno stendo įteisinimo vyko ir tebevyksta teismai. Įmonės atstovai teismo procesus vilkina. Neateina į teismo posėdžius, nepateikia reikiamų dokumentų, keičiasi vadovai.

Iš esmės verslininkai, vilkindami teismo procesus, taip tyčiojasi iš savivaldybės bei miestiečių“, – sakė G.Petrauskas.

Mokesčių nemokėjo ilgai

Skaičiuojama, kad pagal pastarųjų metų įkainius įmonė „Prašau“ už reklamas ant savo 20-ies stendų miesto savivaldybei per metus nesumokėdavo po 23 tūkstančius eurų.

„Kadangi išeities iki šiol niekaip nepavyko rasti, turėjome imtis drastiškų priemonių. Nukėlėme 9 miesto centre stovėjusius neestetiškus ir nelegalius stendus“, – sakė administracijos direktorius.

Stendai išvežti į S.Dariaus ir S.Girėno aerodrome esančius sandėlius. Už jų laikymą ir saugojimą verslininkams bus pateikta sąskaita.

Dalis įmonės „Prašau“ stendų liko stovėti kitose miesto vietose. Jei verslininkai patys jų nenukels, juos taip pat nuvers miesto savivaldybės įmonių darbininkai.

Kaltina pačius valdininkus

Įmonės „Prašau“ direktorius Gediminas Bagdžiūnas sakė, kad bendrovei vadovauja nuo 2012 metų. Verslininkas tikino, kad nuo to laiko jis kiekvienais metais pateikdavo savivaldybei prašymus legalizuoti stendus, tačiau to padaryti nepavykdavo.

„Vienas pagrindinių savivaldybės atstovų argumentų buvo tas, kad pagal 2006 metais parengto specialiojo miesto plano reikalavimus Kauno senamiestyje ir naujamiestyje gali būti įrengti tik pagal specialius projektus pagaminti reklaminiai stendai.

Mūsų stendai įrengti kur kas seniau, todėl toks reikalavimas mums negalioja. Tai ir bandome įrodyti teismuose“, – sakė G.Bagdžiūnas.

Direktorius tvirtino, jog pati savivaldybė kalta, kad iš jo vadovaujamos įmonės veiklos negavo pajamų.

„Mokesčius būtume mielai mokėję, tačiau jie neleido legalizuoti mūsų įrenginių. Todėl patys nesugebėjo pasiimti jiems priklausančių pinigų“, – aiškino verslininkas.

G.Bagdžiūnas sakė, kad pavargo nuo nuolatinių nesutarimų su savivaldybe. Todėl žadėjo, jog artimiausiu metu pasirūpins, kad mieste likę reklaminiai stendai būtų nuversti.

Jau nukeltus reklamos stovus iš savivaldybės sandėlių atsiims ir viską atiduos į metalo laužo supirktuves.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.