Ikrai dvokia ir limpa lyg klampynė? Grąžinkit pardavėjams

Vartotojai, įsigiję raudonųjų lašišinių žuvų (kuprių) ikrų „Korona Rosiiskoi Imperii“ (išfasuotų metaliniuose indeliuose po 95 g, tinka vartoti iki 2016-07-01, pagamintų pagal UAB „Royal Caviar“ užsakymą, identifikavimo ženklas – DE SH-00467EG, kilmės šalis JAV), gali juos grąžinti prekybininkams ir atgauti sumokėtus pinigus.

Ikrai – brangokas delikatesas. Tačiau verslininkai ne visada impotuortuoja tai, ką galima dėti ant vartotojų stąlo.<br>T.Bauro asociatyvi nuotr.
Ikrai – brangokas delikatesas. Tačiau verslininkai ne visada impotuortuoja tai, ką galima dėti ant vartotojų stąlo.<br>T.Bauro asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 8, 2016, 12:13 PM, atnaujinta Jun 2, 2017, 9:01 AM

Valstybinei maisto ir veterinarijos tarnybai (VMVT) gavus vartotojo skundą dėl keisto žuvų ikrų skonio bei kvapo ir ištyrus jų mėginį laboratorijoje, paaiškėjo, kad ikrus vartoti nesaugu.

Ikruose nustatytas pašalinis cheminis kvapas ir prieskonis, jų konsistencija buvo neįprastai lipni, klampi, drėgna, plėvelės nesukramtomos.

Vilniaus VMVT nustatė, kad 4440 vnt. (421 kg) metalinių indelių raudonųjų lašišinių žuvų (kuprių) ikrų „Korona Rosiiskoi Imperii“ iš Vokietijos gamintojo „Pesca GmbH“ į Lietuvą įvežė UAB „Royal Caviar“ (Ukmergės g. 128, Vilnius).

Patikrinimo metu šios įmonės sandėlyje rasta 2180 vnt. indelių (207 kg) ikrų, 2250 vnt. buvo išplatinti vartotojams parduotuvėse „Rimi“ ir bendrovės „Gelsva“ prekybos įmonėse. Viena jų – tai parduotuvių tinklas „Vynoteka“.

UAB „Royal Caviar“ uždrausta platinti šios partijos ikrus ir nurodyta surinkti iš rinkos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.