Kauno Kazimiero mugėje alaus puta kils nevaržoma

Kaune šį mėnesį vyksiančioje

Sutarta, kad per Kazimierio mugę bus galima prekiauti ir pilstomu alumi.<br>M.Patašiaus nuotr.
Sutarta, kad per Kazimierio mugę bus galima prekiauti ir pilstomu alumi.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2016-03-08 11:56, atnaujinta 2017-06-02 09:01

„Alkoholio vartojimas šiandieninėje Lietuvoje vis dar yra didžiulė problema. Bet draudimais tradicinėse mugėse šios problemos tikrai neišspręsime. Jei kauniečiai ar miesto svečiai, atvykę į savaitgalį vykstančią mugę, paragaus kaimiško alaus, dangus tikrai nenugrius“, – BNS teigė Kauno meras Visvaldas Matijošaitis.

Rekomendacinio pobūdžio siūlymą Kazimiero mugėje leisti prekiauti alkoholiniais gėrimais tik uždarytoje taroje savivaldybei buvo pateikusi savivaldybės Mažmeninės prekybos alkoholiniais gėrimais ribojimo darbo grupė. Šiam siūlymui iš pradžių pritarta, tačiau šį pirmadienį Kauno miesto savivaldybės Renginių komisija draudimą atšaukė.

Pasak Kazimiero mugę rengiančios „Lietuvos šeimos ūkininkų sąjungos“ vadovo Vido Juodsnukio, problemų dėl nesaikingo alkoholio vartojimo mugės metu nekyla.

„Kazimiero mugė nėra ta vieta, kur žmonės ateitų nusigerti“, – teigia V.Juodsnukis.

Praėjusių metų pabaigoje Kauno policija pateikė siūlymą Kauno miesto tarybai svarstyti klausimą dėl prekybos alkoholiniais gėrimais uždraudimo viešuose renginiuose. Nuspręsta mieste surengti vieną bandomąjį renginį, kurio metu būtų neleidžiama vartoti alkoholinių gėrimų – buvo svarstoma, kad šis renginys galėtų būti Kazimiero mugė.

„Mes neturime su kuo lyginti, kad nuspręstume, ar geriau, ar blogiau. Dėl to ir buvo priimtas sprendimas padaryti eksperimentinį šį didelį, patį artimiausią renginį, tam, kad galėtume vertinti, kas pasikeitė – ar į gerą pusę, ar į blogą“, – BNS sakė Mažmeninės prekybos alkoholiniais gėrimais ribojimo darbo grupės vadovas socialdemokratas Židrūnas Garšva.

Jis svarstė, kad sprendimas buvo pakeistas miesto vadovams patiriant spaudimą dėl šio draudimo.

Ž.Garšva neatmetė galimybės ateityje vėl grįžti prie šios idėjos ir pamėginti mieste surengti masinį miesto renginį, kuriame alkoholiu prekiaujama nebūtų.

Savivaldybė savo tinklapyje vykdė apklausą, kurios metu siekė išsiaiškinti miestiečių nuomonę apie tokį draudimą. 72 procentai iš joje dalyvavusių 1,2 tūkst. respondentų pasisakė už alkoholio draudimą masinių renginių metu.

Kazimiero mugė Kaune kovo 18–20 dienomis vyks Laisvės alėjoje, Vilniaus gatvėje bei Rotušės aikštėje. Jos metu savo gaminiais prekiauja ūkininkai, bitininkai, duonos kepėjai, aludariai, mėsos perdirbėjai, amatininkai, tautodailininkai, kalviai, vytelių pynėjai, muzikantai iš Lietuvos bei užsienio šalių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: kodėl iškrėsta Darbo partijos būstinė?