Padažų įmonė gamybą iš Lietuvos perkelia į užsienį

Įmonės „Suslavičius-Felix“, nuo 2000

Kaune esančiame fabrike vykdoma „Suslavičius-Felix“ gamybinė veikla bus nutraukta vėliausiai 2017 m. pradžioje.
Kaune esančiame fabrike vykdoma „Suslavičius-Felix“ gamybinė veikla bus nutraukta vėliausiai 2017 m. pradžioje.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 9, 2016, 3:27 PM, atnaujinta Jun 2, 2017, 5:44 AM

Tokiu sprendimu siekiama gerinti gaminių kokybę ir įsisavinti naujausias technologijas inovatyvių produktų kūrimui. Gamybos optimizavimo procesai vyksta ir kitose „Orkla Foods“ priklausančiose įmonėse, siekiant stiprinti grupės konkurencines pozicijas. „Suslavičius-Felix“ produktai ir toliau bus parduodami Lietuvoje.

Pasak „Suslavičius-Felix“ generalinio direktoriaus Darijaus Tarailos, naujos technologijos bus orientuotos į didesnius gamybos pajėgumus, produktams taikomi nauji kokybės standartai.

„Suslavičius-Felix“ kečupo gamybą numatyta perkelti į pažangiausią Švedijos fabriką, pomidorų padažo, garstyčių ir majonezo gamybą – į atnaujintą gamybos vienetą Latvijoje, o įvairių kitų padažų gamybą patikėti Austrijai. Visi fabrikai užsienio šalyse priklauso „Orkla Foods“ grupei“, – sakė D. Taraila.

Kaune esančiame fabrike vykdoma „Suslavičius-Felix“ gamybinė veikla bus nutraukta vėliausiai 2017 m. pradžioje.

Pasak įmonės vadovo, „Suslavičius-Felix“ ir toliau tęs veiklą kaip „Orkla Foods“ prekinių vardų atstovas Lietuvai. Bendrovė taip pat bus atsakinga už tolimesnį Lietuvos rinkai skirtų produktų kūrimą bei vystymą.

Lietuvoje nuo 1995 m. veikianti bendrovė yra žinoma kaip pirmoji lietuviško kečupo gamintoja. 2015 m. įmonės apyvarta siekė 8,3 mln. eurų, 6,2 proc. daugiau nei ankstesniais metais.

„Orkla ASA“ yra viena iš pirmaujančių nuosavais prekių ženklais paženklintų vartojimo prekių įmonių grupių Šiaurės Europos šalyse. Įgyvendindama viziją gerinti kasdienį gyvenimą bei siūlyti sveikesnius ir malonesnius vietinių prekės ženklų produktus, „Orkla“ veikia Skandinavijos ir Baltijos šalyse. Grupė taip pat užima stiprias pozicijas pasirinktose prekių kategorijose Vidurio Europoje ir Indijoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.